Mondneusmaskers verplicht bij Koraal

16 oktober 2020

We hebben in Nederland te maken met een tweede golf van Coronabesmettingen. In hun persconferentie van dinsdagavond 13 oktober hebben premier Rutte en minister De Jonge verscherpte en nieuwe maatregelen aangekondigd.

Koraal volgde al de richtlijnen van de overheid (RIVM) en die van de brancheverenigingen
en zal dat blijven doen. Wij zijn voldoende proactief geweest met onze richtlijnen, die passen dus in de landelijke richtlijnen. De komende dagen gaan we bekijken of het noodzakelijk is dat we nog zaken gaan wijzigen. Als dat zo is, zullen we dat zo snel mogelijk melden.

Op dit moment is de belangrijkste wijziging ons mondneusmaskerbeleid. Vanaf nu is iedereen verplicht binnen Koraal een niet- medisch mondneusmasker te dragen bij  “vervoersbewegingen” (oftewel tijdens lopen of staan) in alle  gemeenschappelijke ruimtes (zoals entrees) en alle “verkeersruimtes” (zoals gangen). Dat doen we omdat het in die ruimtes niet goed mogelijk is om altijd de vereiste 1,5 meter afstand te houden. Deze verplichting geldt voor alle medewerkers, cliënten, leerlingen, familie/verwanten, bezoekers, vrijwilligers en leveranciers in onze gebouwen.

Het gaat hierbij om de zogenaamde “niet-medische mondneusmaskers”. Bezoekers die zelf geen mondneusmasker bij zich hebben, kunnen zich melden bij de receptie waar een voorraad van deze mondneusmaskers beschikbaar is.

Voor alle duidelijkheid: het eerder gecommuniceerde dringende advies voor het gebruik van de medische mondneusmaskers is nu gewijzigd in verplicht gebruik.

Terug naar het overzicht