Versoepelingen Coronamaatregelen

04 juni 2021

Landelijk zien we dat het aantal besmettingen met Corona afneemt. Een beeld dat we ook bij Koraal zien, bij zowel cliënten, leerlingen als bij medewerkers. Dat is goed nieuws en geeft perspectief op versoepelingen van maatregelen.

We werken bij Koraal met een zogenaamde Routekaart met preventieve Corona-maatregelen die we aanpassen wanneer dat nodig is. In de routekaart staan vier fasen beschreven met de maatregelen die bij elke fase horen. We gaan nu van fase 2 naar fase 1: ‘In aanloop naar het nieuwe normaal’. In de routekaart ziet u welke maatregelen daarbij horen vanaf 5 juni, tenzij anders (vanaf 15 juni) vermeld.

Naast deze routekaart hebben we voor de scholen van Koraal protocollen die landelijk van toepassing zijn. Ook deze protocollen worden waar nodig en mogelijk ook aangepast. De informatie daarover wordt via de regionale CT’s binnen de scholen verspreid.

Tot slot, meer versoepeling betekent meer ruimte. Belangrijk is dat we daar zorgvuldig mee omgaan en de maatregelen die blijven ook in acht nemen. Als we daar zelf én samen op letten, kunnen we deze stap verantwoord maken.

Terug naar het overzicht