Digitale daginvulling

Door corona moet iedereen zoveel mogelijk thuis of op de groep blijven. De scholen zijn dicht, de dagbesteding is gesloten en je mag ineens niet meer veel ondernemen met andere mensen. Dat is best pittig. Zeker als je niet weet hoe lang deze maatregelen nog duren. Daarom hebben we een pagina gemaakt met allerlei tips. Ideeën die je op weg helpen om elke dag iets leuks, iets leerzaams, iets sportiefs of iets gezonds te ondernemen.

Kijk eens naar de onderstaande lijst en zie hoe er met behulp van een smartphone, een tablet of een computer een hele nieuwe wereld voor je open kan gaan.

Normaal doe je uiteenlopende dingen op een dag: leren, bewegen, ontspannen, eten, contact houden met je ouders, familie en vrienden. Die belangrijke dingen komen allemaal terug op deze pagina. Er zit vast een idee bij dat jou kan helpen om er een leuke dag van te maken. We wensen je alvast veel plezier!

Zelf een idee aandragen?

Heb je zelf een goed idee waarvan jij denkt: "Hee jongens, dit mag absoluut niet ontbreken op deze pagina", stuur dan een e-mailbericht naar digitaledaginvulling@koraal.nl

Luister naar Koraal Media: samen sterk!

Koraal Media maakt nieuwe radio-uitzendingen voor cliënten en medewerkers van Koraal in deze moeilijke tijd van het coronavirus! Heb jij ze al gehoord? Nee? Download dan de gratis app van Koraal Media via de website www.koraalmedia.nl of kijk mee via de livestream. Je kunt Koraal Media ook terugvinden op YouTube! Wil je weten hoe je de Koraal Media app kunt downloaden? Kijk dan dit YouTube filmpje of lees het hier!
 


Doe jij mee?
Wil je zelf ook een bijdrage leveren? Dat kan natuurlijk ook! WhatsApp dan je filmpje, spraakbericht, vlog of bijdrage door naar: 06 - 10 70 70 00 of mail naar redactie@koraalmedia.nl

Meer inspiratie?

Heb je behoefte aan nog meer ideeën voor een leuke, leerzame, sportieve of gezonde daginvulling? Koraal maakt onderdeel uit van het landelijke initiatief 'Digi Dagbesteding' van VG Innovators. Neem eens een kijkje op hun website. Hier vind je nog veel meer ideeën!
 

Klik hier om de website van Digi Dagbesteding te bezoeken!

Koraal leert

Ook in deze tijd is het natuurlijk belangrijk om te blijven leren. Via onderstaande links kan je op een leuke manier oefenen met begrijpend lezen en rekenen, leren over dieren, het nieuws in de gaten houden en nog veel meer!

Begrijpend lezen

Met behulp van teksten en uitleg kan via begrijpend-lezen-oefenen begrijpend lezen gratis worden geoefend. Teksten zijn beschikbaar voor kinderen van groep 3 tot en met groep 8. 

Rekensommen maken

Via redactiesommen.nl kun je onbeperkt sommen oefenen en werkbladen maken. Het niveau kan hierbij zelf bepaald worden. Of wil je graag oefenen met tafeltjes. Op tafeldiploma.nl kan je op een eenvoudige manier alle tafels oefenen. 

Freek Vonk

In het online klaslokaal van Freek Vonk kan van alles geleerd worden over dieren met Freek Vonk als leraar. Alles wat geleerd wordt kan worden bijgehouden in het Freeks dierenpaspoort. 

Klokhuis

Klokhuis is een educatief jeugdprogramma voor kinderen van 9 tot 15 jaar. Op de site hetklokhuis.nl kunnen filmpjes worden gekeken en spelletjes gespeeld worden. Via het YouTube kanaal van klokhuis kunnen ook korte filmpjes bekeken worden. 

Jeugdjournaal

Het jeugdjournaal legt het nieuws op een eenvoudige manier uit. Via het YouTube kanaal van jeugdjournaal kun je het nieuws volgen.

Willem Wever

Altijd al willen weten hoe het leven achter de schermen van de kermis is? Het YouTube kanaal van Willem Wever geeft op deze en op vele andere vragen antwoord!

Leren over corona

Wil je meer leren over het coronavirus? Op deze site legt Flip je uit wat corona is en wat je er tegen kunt doen. Of wil je het liever horen van corona zelf? Dat kan via YouTube

Steffie legt corona uit

Steffie legt corona op een eenvoudige manier uit. Ze vertelt wat je wel en niet moet doen om ervoor te zorgen dat jij en andere mensen niet ziek worden. 

Digitale Prentenboeken

Op de site van boekpakket.nl kan je gratis onbeperkt boeken lezen! Maak eenvoudig een account aan en je kunt meteen beginnen met lezen!

Spelling oefenen

Aan de hand van leuke spelletjes kan je op deze site spelling oefenen. Oefeningen zijn beschikbaar voor groep 3 tot en met groep 8. 

Daymate app voor dagstructuur

De Daymate app is een app voor dagstructuur met handige iconen en een overzichtelijke samenvatting van wat je moet doen. De app kan gedownload worden in de Google Play Store en de App Store

Visual Timer App

De visual timer app is een app om je tijd goed te beheren. Met deze app kan je een klok instellen voor bepaalde activiteiten zodat je precies weet hoeveel tijd je nog hebt voor een activiteit of opdracht. Voor Android en Apple

Ontwikkelingsgericht Dagbestedingsprogramma

Speciaal voor bewoners en medewerkers in de zorg heeft de Academie voor Zelfstandigheid een gratis online 8-wekelijks Ontwikkelingsgericht Dagbestedingsprogramma ontworpen. Dit is zowel leuk als leerzaam! Je moet hier wel eerst een account voor aanmaken. 

Koraal beweegt

Beweging is natuurlijk heel belangrijk, en in deze tijd al helemaal. Daarom heeft het Vada college een fit challenge bedacht om je ook in deze periode fit te houden. Klik hier voor de challenge. 

Ook Maasveld heeft leuke ideeën om te blijven bewegen in deze periode. Kijk maar eens naar onderstaande video's. 

Hieronder vindt je nog meer verschillende ideeën om op een leuke en gemakkelijke manier te bewegen. 

Beweegkaarten van Siza

SizaSports heeft verschillende beweegkaarten gemaakt voor mensen met een verstandelijke beperking. De beweegkaarten zijn onderverdeeld in thema's met per thema verschillende activiteiten waardoor iedereen kan kiezen wat hij of zij wil doen. 

Beweegkaarten van Dichterbij

Op de beweegkaarten van Dichterbij staan eenvoudige, laagdrempelige en uitdagende spellen voor cliënten, die bewegen leuk maken!

Beweegboek van ’s Heeren Loo

In het beweegboek van 's Heeren Loo staan verschillende beweegkaarten met laagdrempelige, uitdagende en uiteenlopende activiteiten voor mensen met een verstandelijke beperking. De activiteiten stimuleren beweging en maken beweging leuk!

Beweging video's

Wil je graag zien hoe je bepaalde oefeningen moet uitvoeren? In de beweging video's van maxvandaag.nl en ikwordtopfit.nl worden oefeningen uitgelegd en voorgedaan door instructeurs. 

Berenjacht

De hele dag binnen zitten is natuurlijk niet leuk, daarom kan je nu op berenjacht! Het idee is om op zoek te gaan naar knuffelberen die mensen achter het raam of in de tuin hebben gezet. Klik hier voor meer informatie. 

"In beweging blijven is goed voor je lichaam en het geeft veel energie. Je hoeft er niet eens de deur voor uit te gaan. Bekijk op YouTube bijvoorbeeld je favoriete video van Bruno Mars en probeer eens of je al zijn dance moves onder de knie kunt krijgen!

Koraal gezond

Altijd al willen leren koken? Kijk dan eens onderstaande filmpjes.

Met onderstaande sites kun je zelf aan de slag met gemakkelijke recepten en kun je leren hoe je keuzes kunt maken over gezonde voeding. 

Allerhande voor kids

Op de site van Allerhande voor kids staan 30 leuke en lekkere recepten stap voor stap uitgelegd op een makkelijke manier. 

Kijk op gezond

Op de site kijkopgezond.nl kan op een leuke en makkelijke manier geleerd worden hoe je gezonde keuzes kunt maken over eten en hoe meer bewogen kan worden. 

Koraal doet

Lekker ontspannen na het leren en bewegen? Kijk dan dit filmpje van het spel Hoger Lager van Koraal Media eens. 

 

Of kijk de videoclip van het liedje Even Gek. 

Hieronder vindt je nog meer leuke ideeën om te ontspannen!

PretApp

De PretApp van ‘s Heeren Loo is speciaal ontwikkeld voor mensen met een (verstandelijke) beperking en zit vol beleving en aangepaste theaterstukken. Door de bediening met grote pictogrammen en het op maat gemaakte amusement, kunnen ook mensen die ongeletterd zijn, visueel beperkt zijn of een slechte motoriek hebben de app zelfstandig bedienen. De app is te downloaden voor Android en Apple

NPO Zappelin

Op de site van NPO zappelin kan je filmpjes kijken, muziek luisteren, spelletjes spelen en boeken lezen! 

Youtube kids app

De YouTube kids app is een app waarmee kinderen op een veilige en eenvoudige manier zelfstandig Youtube kunnen verkennen. De app is te downloaden voor Android en Apple

Bright

YouTube kanaal Bright staat vol met filmpjes over vernieuwingen op het gebied van digitale technologie, design en style. Een kanaal waar je heel veel van kunt leren! 

Luisterboeken

Op YouTube zijn veel verschillende luisterboeken beschikbaar.

Google 3D dieren

We kunnen op dit moment natuurlijk niet naar de dierentuin, daarom halen we de dieren naar je huis! Iedereen met een smartphone kan op een makkelijke manier een hond, tijger of andere dieren in huis halen. Klik hier voor meer informatie over hoe je dit kan doen. 

Krokotak

Op de site van krokotak.com vindt je veel verschillende knutsel ideeën. Hierbij kan gezocht worden op ideeën voor verschillende leeftijden. 

Pinterest

Op Pinterest.nl vindt je veel leuke creatieve ideeën. Hier kan je zelf zoeken op thema, materiaal en nog veel meer. 

Heutink voor thuis

De site heutinkvoorthuis.nl staat boordevol knutseltips. 

Zapp Tekenapp

Via de Zapp Tekenapp kan je meedoen aan verschillende tekenopdrachten van verschillende NPO Zapp programma's. Daarnaast is vrij tekenen ook mogelijk. De app is alleen te downloaden op tablets, via de App Store en de Google Play Store. 

Spelletjesplein

Op de site spelletjesplein.nl staan heel veel verschillende leerzame online spellen om te spelen! 

Kinder spellen

Op de site kinderspelletjes.nl staan meer dan 3000 spellen voor kinderen, hierdoor is er voor ieder wat wils!

Elk spel

Elkspel.nl heeft gratis online spelletjes voor de hele familie, hier komen iedere dag nieuwe spellen bij!

Zelf spelletjes maken

Wil je zelf een spel maken? Kijk op welke.nl voor heel veel verschillende en makkelijke ideeën.