Equipe Mont Ventoux

Sporten is goed voor iedereen. En fietsen is heerlijk om te doen. Vooral als je fietst in het team van de Equipe Mont Ventoux. Een bijzonder Koraal-project waarbij elk jaar in juni cliënten, leerlingen en hun buddy's de Mont Ventoux in Zuid-Frankrijk bedwingen! 

Jaarlijks beklimmen jongeren met een (licht) verstandelijke beperking, veelal gecombineerd met een gedragsprobleem, de Mont Ventoux. Hiervoor trainen zij een half jaar intensief, waarbij sommigen zelfs nog moeten leren fietsen.

Het project is door Koraal bedacht en ontwikkeld. In 2012 beklommen de eerste 19 jongeren de Mont Ventoux. In dat eerste jaar waren het jongeren die bij Gastenhof in zorg waren. In de jaren daarna werd het project uitgebreid met deelnemers van Maasveld, St. Anna, Op de Bies en De La Salle. Ook collega-instellingen uit Limburg, Brabant en Gelderland sloten zich bij de Equipe Mont Ventoux aan. Inmiddels beklimmen jaarlijks zo'n 400 fietsers de berg op eigen kracht, ondersteund door de vele buddy's en vrijwilligers en een enkeling zelfs op een tandem!

Meer informatie

Wilt u meer weten over dit bijzondere initiatief? Bezoek dan eens de website van Equipe Mont Ventoux of bekijk de onderstaande video over ons fietsavontuur, zodat u zich een beeld kunt vormen van wat er allemaal los komt bij jongeren wanneer ze de berg na maanden voorbereiding beklimmen.