App signaLEREN

signaLEREN is een app waarmee je heel snel kunt zien of je gespannen bent en hoe erg die spanning is. De app helpt je om die spanning te verminderen. Er zitten bijvoorbeeld filmpjes in de app of geluidsfragmenten die je zelf hebt gekozen en die jou helpen weer rustig te worden.  

Voor wie is de app?

De app signaLEREN is ontwikkeld voor kinderen en jongeren met gedrags- en/of emotionele problemen. We kunnen de inhoud van de app helemaal afstemmen op jouw wensen en behoeften. Zo geef jij  bijvoorbeeld aan welke geluidsfragmenten je graag in de app wilt of welke muziek. Alles wat jou helpt om weer rustig en ontspannen te worden. Je kunt de app installeren op je eigen smartphone of tablet. 

Medewerkers van Koraal-locatie De Hondsberg bedachten de methodiek achter de app, die in samenwerking met technische partner Ivengi is doorontwikkeld. Hierdoor is de verbinding met de praktijk gewaarborgd in de vorm van een app die op alle smartphones en tablets kan worden gebruikt (zowel Android als iOS).

Hoe werkt de app?

De app kent drie verschillende modellen: het zogenoemde  2-fasenmodel, 3-fasenmodel of 4-fasenmodel. Samen met je begeleider bepaal je met welk model je gaat werken. Vervolgens richten jullie samen de app in, zodat deze helemaal aansluit bij jouw situatie, wensen en behoeften. En als dat nodig is, kunnen we de app aanpassen.

Klik hier voor een demo van de app signaLEREN.

Meer informatie?

De app signaLEREN is ook beschikbaar voor kinderen en jongeren die niet in behandeling zijn bij Koraal. Bent u werkzaam in de jeugdhulpverlening of het onderwijs en wilt u meer weten over de app signaLEREN? Bekijk dan de onderstaande video en downloads of neem via het formulier daaronder contact op met de bedenkers: drs. Natalie van Hilst (GZ-psycholoog K&J, Cognitief Gedragstherapeut VGCt bij De Hondsberg) en Brigitte Blijlevens (Sensorisch-informatieverwerkingstherapeut bij De Hondsberg).