Kinderen uit de knel

Koraal locatie De La Salle

Helaas gaat een scheiding vaak gepaard met strijd. Een strijd waar u zelf onder lijdt, maar waarvan uw kinderen ook de dupe zijn. Vandaar onze module ‘Kinderen uit de knel’. Praten kan wonden slaan. De ene nare zin roept de andere op. Maar dat proces kan ook weer worden omgebogen.

Per jaar zijn ruim 3.000 kinderen slachtoffer van een vechtscheiding. Een complexe scheiding die vaak wordt uitgevochten via mediators, advocaten en andere hulpverleners. Het lukt ouders dan niet (meer) om in het belang van hun kinderen te blijven samenwerken. Belangrijke anderen raken ook betrokken in de strijd. Achterdocht en wantrouwen zijn gegroeid en het is steeds moeilijker om tot constructieve oplossingen te komen. In deze strijd raken kinderen gevangen en beschadigd. Ook ouders lijden vaak aan een machteloos makende strijd na een problematische scheiding.

Belang van de kinderen weer centraal
De La Salle biedt voor kinderen en hun gezinnen de module Kinderen uit de Knel aan. Dit is een erkende interventie voor ouders en hun kinderen die verwikkeld zijn geraakt in een problematische scheiding. Aan de hand van deze module vinden ouders nieuwe wegen om met elkaar het belang van de kinderen weer centraal te stellen.