Biesonder

Bij Biesonder in Landgraaf komen dagelijks zo’n 30 cliënten met een verstandelijke beperking. Ze kunnen kiezen uit verschillende vormen van dagbesteding. Sommige cliënten werken in verschillende ateliers. Anderen blijven bij één kunstvorm. Het gaat erom wat de cliënt zelf fijn vindt!

Bij Biesonder mag jezelf bepalen wat je gaat doen. Misschien vind je schilderen leuk of werk je liever met hout? Samen met de begeleider ga je ontdekken waar je talenten liggen. Vrijheid is belangrijk bij Biesonder. De visie van het team is dat als je mensen vrij laat, hun kwaliteiten veel beter tot hun recht komen. Vrijheid is bij Biesonder dus een groot goed. Hetzelfde geldt voor zelfstandigheid. De begeleiders zoeken producten die cliënten zoveel mogelijk zelfstandig kunnen maken. Ze gaan daarbij uit van de 80-20 norm. Wat dat betekent? 80% doet de cliënt zelf; 20% is ondersteuning van een van de medewerkers. Je merkt dat cliënten het veel leuker vinden als ze bijna alles zelf kunnen doen.

Zinvolle en fijne dagbesteding aanbieden aan cliënten ligt aan de basis van Biesonder. Als je het pand binnen komt, sta je meteen in de kleurrijke winkel waar allerlei mooie kunstvoorwerpen worden verkocht, zoals schilderijen, schalen van keramiek, houten gebruiksvoorwerpen en kaarten. Uiteraard is alles door de cliënten zelf gemaakt! Achter de winkel zijn de repro-afdeling en de verschillende ateliers: voor keramiek, houtbewerking en het schilderatelier.

Stap eens binnen bij Biesonder of neem contact met ons op!


Biesonder
Hereweg 96
6373 VL Landgraaf
045 - 533 9900
biesonderrepro@koraal.nl