Veilig na loverboy/mensenhandel

Heb je een vriend die je dwingt met anderen naar bed te gaan? Ben je op een andere manier in gevaar? Zijn er mensen die geld aan je willen verdienen? Een veilige plek om te wonen is dan de eerste stap. Die plek bieden wij jou. Van daaruit ga je verder werken. Aan je eigen kracht.

Daarvoor hebben we YIP! Dat staat voor Your Inner Power. Yip! is een landelijk behandelprogramma voor jonge mensen met LVB en/of psychiatrische problematiek, die (vermoedelijk) slachtoffer zijn van mensenhandel en gedwongen prostitutie.

Mensen met een licht verstandelijke beperking zijn steeds vaker slachtoffer van seksuele uitbuiting. Hun beperking vraagt om een specifieke benadering waardoor het risico bestaat dat zij binnen het reguliere zorgaanbod niet de juiste hulp krijgen en steeds verder in een neerwaartse spiraal terecht komen.

Koraal en het Expertisecentrum Mensenhandel & (jeugd)prostitutie van Lumens hebben hun expertise op dit gebied gebundeld in Yip!. Samen bieden zij snelle en deskundige hulp aan slachtoffers van seksuele uitbuiting met een licht verstandelijke beperking en/of een psychiatrische problematiek

Meer weten?

Wil je meer weten over Yip! en het behandelprogramma dat wij aanbieden aan slachtoffers van mensenhandel? Bekijk dan eens onze brochure of flyers door op een van de onderstaande items te klikken...