Creatieve therapie

Creatieve therapie is een verzamelnaam voor diverse soorten psychotherapie die een beroep doen op je creativiteit. Dat kan muziek maken zijn, dansen, toneelspelen of misschien wel schilderen. Als je creatief bezig bent, kun je vaak gemakkelijker je gevoelens uiten.

Het doel van creatieve therapie is het erkennen van waar je mee zit. Je problemen of moeilijkheden. Vervolgens gaan we aan de slag zodat je je probleem kunt accepteren en ermee leert omgaan. Maar we werken ook aan het oplossen van je probleem én aan jouw persoonlijke ontwikkeling.

Creatieve therapie kan jou helpen je probleem beter te zien en te begrijpen. Dat is meestal al een goede stap naar acceptatie en persoonlijke groei. 

Bij onze locaties

Creatieve therapie is een ondersteuningsvorm die we aanbieden bij onze locaties Gastenhof en De La Salle. Klik op onderstaande blokken om rechtstreeks door te gaan naar de informatiepagina's van deze locaties.

Creatieve therapie is een leuke manier om met moeilijke dingen om te gaan. Dus niet alleen maar praten over wat je moeilijk vindt, maar ook DOEN. Op een manier die bij jou past!
Yvonne Looijestijn creatief therapeut