Dramatherapie

In toneel en improvisatie kan alles. Je kunt boos zijn, verdrietig, blij, en niemand die ervan opkijkt. Onze Creatieve Therapie Drama laat je lekker oefenen met wat je voelt.  Zonder dat er iets fout kan gaan. Je werkt individueel of in een groep.

Toneel is een spel van actie en reactie. Je let op wat de ander zegt en hoe die zich voelt. En je merkt hoe je daar zelf op reageert. Zo leer je jezelf beter kennen. En je kunt ook eens kijken of het anders kan. Wat als je niet boos reageert, maar je verdriet laat zien? Wat als je niet net doet of je blij bent, maar je teleurstelling laat zien?

Zo doe je nieuwe ervaringen op. Gaandeweg ontwikkel je nieuwe scenario’s in je hoofd. Je kunt gaan kiezen: doe ik het zo of zo? Dat geeft regie. Niet alleen als je toneel speelt, maar ook in je eigen leven.

Bij onze locaties

Dramatherapie is een ondersteuningsvorm die we aanbieden bij onze locaties Gastenhof en De La Salle. Klik op onderstaande blokken om rechtstreeks door te gaan naar de informatiepagina's van deze locaties.