Je gedachten bekijken met cognitieve gedragstherapie

We hebben elke dag zo’n 50.000 gedachten, schijnt het. Die zijn lang niet allemaal even nuttig. Sommige kunnen ons zelfs flink dwarszitten. Ze bezorgen ons een akelig gevoel. Ze beïnvloeden ons gedrag. In cognitieve gedragstherapie (CGT) ga je op zoek naar je eigen niet-helpende gedachten.

Ik ben niets waard. Niemand wil mij helpen. Zulke gedachten hebben we allemaal wel eens. Maar als ze voortdurend klinken in je hoofd, bepalen ze je leven. Je solliciteert maar niet op die baan. Je vraagt maar niet om hulp. En zo laat je kansen liggen. En voel je je nog minder waard. En lijkt het inderdaad alsof niemand je wil helpen.

Die vicieuze cirkel doorbreek je met CGT. Kloppen die gedachten wel? Waar komen ze eigenlijk vandaan? En wat gebeurt er als je een oude gedachte vervangt door een nieuwe? Dan blijkt dat er veel meer mogelijk is dan je dacht.

Bij onze locaties

Cognitieve therapie is een ondersteuningsvorm die we aanbieden bij onze locaties Gastenhof en De La Salle. Klik op onderstaande blokken om rechtstreeks door te gaan naar de informatiepagina's van deze locaties.