Minder angstig na trauma

Er kan in je leven iets gebeuren dat je nog lang achtervolgt. Je blijft maar beelden voor je zien. Je schrikt soms enorm. Een therapie met oogbewegingen (EMDR) kan dan helpen. Deze bewezen effectieve therapie wordt veel gebruikt bij posttraumatische stress.

Je praat over een herinnering en volgt intussen met je ogen een bewegende vinger. Of je luistert naar een geluid in je ene en dan weer je andere oor. We weten dat de herinnering daardoor minder heftig wordt. Je hersenen hebben het druk met het volgen van de geluiden of bewegingen. Je raakt niet overweldigd door gevoel.

Zo kun je rustiger kijken naar wat er is gebeurd. De angst neemt af, de gebeurtenis wordt deel van je levensverhaal. Je kunt eraan terugdenken zonder heftige emoties. Zodat je weer door kunt met je leven. Vandaar ook die Engelse naam: Eye Movement Desensitization and Reprocessing.

Bij onze locaties

EMDR is een ondersteuningsvorm die we aanbieden bij onze locaties Gastenhof en De La Salle. Klik op onderstaande blokken om rechtstreeks door te gaan naar de informatiepagina's van deze locaties.