Omgaan met verdriet in rouwtherapie

Als een belangrijke persoon in je leven doodgaat, is dat heftig. Soms zo heftig dat je niet meer weet wat je moet doen. Je lijkt niet meer jezelf. In rouwtherapie helpen we je om je verdriet te voelen en het een plaats te geven. Het verlies blijft bij je, maar jij kunt wel weer verder.

Je werkt met een verliesbegeleider of rouwtherapeut. Jullie gebruiken creativiteit om je verdriet te verkennen. Rouwtherapie is geen sombere zaak. We gaan ook op zoek naar je energie. En naar wat mooi was en weer mooi kan zijn. Na een groot verlies zul je nooit meer helemaal dezelfde zijn. Maar je bent wel nog steeds jezelf. Rouwtherapie helpt je om dat weer te voelen, en verder te gaan met je leven.

Een rouwproces bestaat uit een aantal stappen. Vind je het moeilijk om een volgende stap te zetten? Kom je niet meer uit je verdriet of woede? Dan bieden wij je hulp.

Bij onze locaties

Rouwtherapie is een ondersteuningsvorm die we aanbieden bij onze locaties Gastenhof en De La Salle. Klik op onderstaande blokken om rechtstreeks door te gaan naar de informatiepagina's van deze locaties.