Koraal doet mee aan webinar-reeks ‘Ouder worden doe je samen’

01 september 2021

Van 4 tot en met 13 oktober delen meerdere aanbieders voor gehandicaptenzorg kennis met elkaar over de ondersteuning van ouderen met een beperking. In een reeks met de naam ‘Ouder worden doe je samen’ verzorgen de volgende organisaties elk een webinar: initiatiefnemer Middin, ’s Heerenloo, Ipse de Bruggen, Philadelphia, Prinsenstichting, S&L Zorg, Vilans, ASVZ, Hartekamp… en Koraal.

Koraal doet mee aan webinar-reeks Ouder worden doe je samen

Koraal verzorgt op maandag 4 en woensdag 6 oktober het webinar ‘Levensgeluk, positieve psychologie en emotioneel welbevinden’. In de ondersteuning van ouderen met een verstandelijke beperking richten begeleiding en interventie zich vaak op het verminderen van (toegenomen) (stemmings)problemen, klachten en leed.

Een andere optie is echter om de ondersteuning meer te richten op het bevorderen van welzijn en geluk. Door bijvoorbeeld meer aandacht te besteden aan de levensloop van een cliënt, diens krachten en positieve herinneringen. In het webinar ‘Levensgeluk, positieve psychologie en emotioneel welbevinden’ lichten medewerkers van Koraal toe hoe dit in de praktijk werkt en welke tools je hierbij kunt inzetten.

Koraal doet mee aan webinar-reeks Ouder worden doe je samen
Koraal doet mee aan webinar-reeks Ouder worden doe je samen
Koraal doet mee aan webinar-reeks Ouder worden doe je samen

Wanneer?
De webinars vinden plaats van 4 tot en met 13 oktober op werkdagen in de ochtend, middag of avond. Starttijden zijn 10:00 uur, 13:00 uur of 20:00 uur. De lengte van de webinars varieert.
Klik op deze link voor een overzicht van het complete programma.

Inschrijven
De webinars in het kader van ‘Ouder worden doe je samen’ zijn gratis toegankelijk voor medewerkers in de gehandicaptenzorg en andere geïnteresseerden. Mis deze informatieve, leerzame en deels interactieve webinars niet. Inschrijving is mogelijk vanaf vandaag via de website van Middin.

Terug naar het overzicht