Opknappen woonkamer woongroep

09 november 2020

Net zoals op veel andere plekken in het land was het tijdens Corona tijd om in huis te werken. Bij zorginstelling St. Anna in Heel was het tijd voor een opknapbeurt van de woonkamer van groepswoning Heerepad 12.

Opknappen woonkamer woongroep

Net zoals op veel andere plekken in het land was het tijdens Corona tijd om in huis te werken. Bij zorginstelling St. Anna in Heel was het tijd voor een opknapbeurt van de woonkamer van groepswoning Heerepad 12. Wat is hier nou zo bijzonder aan?

Onze cliënten zijn van begin tot eind betrokken in het opknappen van de woonkamer. Met z'n allen is nagedacht over hoe de woonkamer eruit zou komen te zien en ook de uitvoering is samen opgepakt. De cliënten waren gemotiveerd om zelf actief mee te helpen bij het maken van bijvoorbeeld een nieuw schilderij in de woonkamer. Het resultaat is een prachtig opgeknapte woonkamer die bijdraagt aan een goed leven voor de cliënt.

Janneke Athmer, groepsbegeleider, over de aanpak:

Vooraf hebben we de cliënten gevraagd naar ideeën. Ze gaven aan dat ze het mooi zouden vinden als er een kleurtje op de muur zou komen. Samen met de cliënten werd een kleur uitgezocht. Daarna hebben we de groep gevraagd of ze het ook leuk zouden vinden om andere spulletjes aan te schaffen, zodat er meer eenheid in het interieur zou ontstaan. Belangrijk is dat het de keuzes van de cliënten zijn, niet die van de leiding. Samen hebben we foto’s bekeken en onze cliënten gaven duidelijk aan wat ze wel en niet mooi vonden. Zo ontstond een selectie van door de groep gekozen woonaccessoires. Na levering is alles samen met de cliënten uitgepakt en kwam de leuke fase om samen in te richten en bestaande meubels te pimpen.

Het was geweldig hoe enthousiast ze waren! Zo groeide langzaam de door de groep gecreëerde huiskamer. Het resultaat van de aanpak en samenwerking is een mooi opgeknapte woonkamer die bijdraagt aan het welzijn van onze cliënten die zich nog meer thuis voelen. De aanpak van de opknapbeurt is een mooi voorbeeld waarin ontwikkelingen binnen Koraal samen komen. Ook laat het zien dat je door “klein” te kijken samen grootse dingen kunt bereiken!

Terug naar het overzicht