Strengere corona maatregelen Koraal

21 januari 2021

In Nederland is de zeer besmettelijke Britse variant van het coronavirus al diverse keren opgedoken en er zijn inmiddels nog meer coronavirus varianten bekend. Daarom heeft de regering strengere maatregelen afgekondigd. Doel hiervan is om het aantal contacten tussen mensen te verkleinen waardoor de kans op besmettingen kleiner wordt.

Koraal volgt het beleid van de overheid en de adviezen van onze brancheverenigingen. Dat betekent dat ook wij strengere maatregelen doorvoeren. We begrijpen heel goed dat dit een groot effect heeft op onze cliënten, leerlingen, familie, bezoekers, medewerkers en leveranciers. We staan daarbij voor moeilijke afwegingen die we de komende dagen bespreken met belanghebbenden. Hierbij gaat het onder andere over nog te nemen besluiten over zaken als de gevolgen van de (voorgenomen) avondklok, groepsvervoer, logeren, dagbesteding, werken op kantoor en toegang voor leveranciers. Zodra daar meer duidelijkheid over is, zullen we dat bekend maken.

De vaccinatie van cliënten is inmiddels voorbereid en binnenkort volgen onze medewerkers. Voor alle duidelijkheid: alle maatregelen blijven tot nader bericht gelden, ook voor mensen die zijn gevaccineerd.

Met ingang van vandaag gelden de volgende aanscherpingen:

Medische mondneusmaskers
Alle medewerkers van zowel zorg als onderwijs dragen een medisch mondmasker als ze contact hebben met cliënten of leerlingen waarbij anderhalve meter afstand niet altijd mogelijk is. Vooruitlopend op het advies van het OMT kiest Koraal  ervoor om vanaf maandag de FFP2 mondneusmaskers in te zetten in plaats van de medisch mondneusmaskers van het type IIR.

Bezoek
Het maximum aantal bezoekers gaat van twee naar één bezoeker per cliënt per dag. Daar kan alleen bij hoge uitzondering van worden afgeweken. De groepsleiding is gevraagd om scherp te letten op de gezondheidscheck die vóór het bezoek moet plaatsvinden.

Medewerkers
Medewerkers werken zo veel mogelijk in vaste teams. Dit doen we om het risico op kruisbesmettingen te voorkomen.

Terug naar het overzicht