Esmeralda en Lenie aan de slag bij het Limburg Festival

13 september 2021

Eind augustus heeft wederom één van de grootste theaterfestivals van Limburg - het Limburg Festival - plaatsgevonden. Esmeralda en Lenie waren vrijwilliger bij het onderdeel Natuurlijk…Theater, een theaterfietstocht van ongeveer 25 km in de gemeente Leudal met diverse theatervoorstellingen op verrassende plekken. Er stapten ruim 500 mensen op hun fiets om aan deze bijzondere dag deel te nemen. Er waren dit jaar minder deelnemers dan gebruikelijk, mede door de coronaregels waar iedereen rekening mee moest houden en door de regen.

Esmeralda en Lenie hadden de taak om te controleren of de deelnemers aan de fietstocht een polsbandje (entreebewijs) om hun pols hadden en om te kijken of iedereen ook anderhalve meter afstand hield van elkaar. Het allerbelangrijkste was echter vooral om zelf van de super sfeervolle dag te genieten. En dat deden ze volop!

Esmeralda vertelt: “Ik ben 29 augustus samen met Ans Thijssen naar het Limburg Festival geweest. We hebben ons samen met alle andere vrijwilligers verzameld bij een café. Na wat te hebben gedronken, zijn we naar een plein gegaan waar alle optredens plaatsvonden. We hebben geholpen bij het opzetten van de banken en hebben toegekeken hoe de fietsers één voor één binnenkwamen. Nadat wij de fietsers hadden geholpen, hebben we mee mogen kijken naar de show. Toen de show helemaal klaar was, zijn we met z'n allen weer begonnen met het opruimen van de banken. Hierna zijn we weer naar het café gereden, waar wij lekkere soep hebben gegeten. Deze ervaring heb ik héél leuk gevonden! Met elkaar zijn, en elkaar helpen met alles, vond ik erg fijn. Ik ben blij dat ik uitgenodigd ben, en zou graag de volgende keer weer mee willen doen. "

Ook Lenie zou graag volgend jaar weer willen meedoen. Lenie vertelt: “Ik heb moeten schilderen en tafels afgepoetst. Gecontroleerd of mensen een bandje om hadden. De meesten hadden een bandje om. Ik heb ook posters en bordjes  opgeruimd. Ik vond het erg leuk en mooi, vooral de man met de kwast en de clown op de straat. Sjra en Mie kwamen ook kijken, dat vond ik leuk. Sjra zei dat de begeleiding zo fijn was voor mij. Ik vond het echt heel leuk  en ik wil volgend jaar weer terug. En dat is het, tot ziens, tot volgend jaar.”

Het Limburg Festival bedankt Esmeralda en Lenie van harte: we zijn heel blij met jullie als vrijwilligers en hopen dat jullie beiden er in 2022 weer bij zijn!

Terug naar het overzicht