(Begeleid) zelfstandig wonen

Je hebt een verstandelijke beperking en wilt graag op jezelf wonen. Dat kan bij Koraal prima. Er zijn verschillende mogelijkheden. Bijvoorbeeld wonen in een appartement op één van onze centrumlocaties: bij St. Anna in Heel, bij Op de Bies in Landgraaf of bij Maasveld in Maastricht. Het is ook mogelijk om gekoppeld aan een groepswoning te wonen in de wijk.

Zelfstandig wonen
Bij zelfstandig wonen bieden onze medewerkers begeleiding op afstand en zijn deze telefonisch bereikbaar. Als je in hoge mate zelfredzaam bent en nagenoeg zelfstandig kunt functioneren, dan past deze woonvorm bij jou. In de ondersteuning besteden we veel aandacht aan de verdere ontwikkeling van deelname aan het maatschappelijk leven. Meedoen op een manier die bij jou past!

Begeleid zelfstandig wonen
Heb je behoefte aan extra ondersteuning? Dan kan kun je bij ons terecht voor begeleid zelfstandig wonen in een vertrouwde woonomgeving. Dit vindt meestal plaats in een aantal los van elkaar, maar wel kort bij elkaar staande woningen.

In deze situatie bieden onze medewerkers een vast aantal uren per week begeleiding. Daarnaast zijn ze op afstand beschikbaar. De ondersteuning bij begeleid zelfstandig wonen richt zich voornamelijk op ontwikkeling van het voeren van regie over het eigen leven. Je leert zoveel mogelijk zelfstandig te doen. Jij kiest wat je wilt leren en doet dat in je eigen tempo. Bij de woningen voor ouderen helpen we je bij het ouder worden. Dit kan ook verpleging en verzorging zijn.

Deze zorg wordt geboden bij de locaties St. Anna, Op de Bies en Maasveld.

Meer informatie

Wil je meer weten over (Begeleid) zelfstandig wonen bij St. Anna, Op de Bies of Maasveld Neem dan contact op met één van de onderstaande servicebureaus.

Servicebureau St. Anna

0475 - 57 99 53
servicebureauanna@koraal.nl

Servicebureau Op de Bies

045 - 533 99 11
servicebureauodb@koraal.nl

Cliëntbureau Maasveld

043 - 356 87 00
clientbureauMvld@koraal.nl