Toegankelijkheid

U kunt de manier waarop de website van Koraal wordt weergegeven aan uw eigen wensen aanpassen. Zo kunt u inzoomen op hele pagina's of alleen de lettergrootte veranderen. Hieronder leest u hoe u deze website leesbaarder kunt maken voor uzelf.

Inzoomen op de website

Het programma waarmee u deze website bekijkt is een browser. Er zijn talloze browsers, bijvoorbeeld Google Chrome, Internet Explorer, Safari, Firefox of Edge. Al deze browsers hebben een zoom-functie, waarmee u de weergave van een webpagina kunt vergroten of verkleinen. In tegenstelling tot het wijzigen van de tekengrootte, wordt met de zoomfunctie alles op de pagina vergroot of verkleind, inclusief tekst en afbeeldingen. U kunt zoomen van 10% tot soms wel 1000%.

In Google Chrome, de meest gebruikte browser, gaat dit als volgt:

  • Klik in de rechterbovenhoek op Meer (zie onderstaande afbeelding).
  • Kies de gewenste zoomopties naast Zoom door op het + teken te klikken.

Lettergrootte aanpassen in de browser

In nagenoeg alle browsers kunt u de lettergrootte aanpassen. Andere elementen op de website blijven dan in verhouding.

In Google Chrome, de meest gebruikte browser, gaat dit als volgt:

  • Klik in de rechterbovenhoek op Meer (zie onderstaande afbeelding) en selecteer Instellingen.
  • Kies de gewenste zoomopties naast Zoom door op het + teken te klikken.
  • Vervolgens verschijnt er een nieuwe pagina op het beeldscherm. Onder het kopje Vormgeving kunt u achter Lettergrootte instellen hoe groot de letters moeten worden weergegeven in verhouding tot de rest van de website.

Lettergrootte aanpassen met toetsenbord en muis

Ook met behulp van uw muis en toetsenbord kunt u snel kiezen voor de gewenste grootte van de letters. Uw muis moet dan wel naast een linker- en een rechtermuisknop een wieltje in het midden hebben. Druk op uw toetsenbord de Ctrl-toets in, houd deze vast en beweeg het wieltje op uw muis heen en weer. Vervolgens ziet u de lettergrootte op de website veranderen. Stel op deze manier de gewenste grootte van de letters in.