Een VCA-certificaat binnen handbereik

SIWOV

VCA is dé standaard in veilig, gezond en duurzaam werken. De afkorting staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers. Steeds meer werkgevers stellen als eis dat nieuwe werknemers een VCA-certificaat behaald moeten hebben. Een VCA-certificering maakt de kans op het vinden van een baan dus groter. Om mensen met een grotere afstand tot de arbeidsmarkt ook de mogelijkheid te geven om een VCA-certificaat
te behalen, biedt Koraal de SIWOV-opleiding.

Wat is SIWOV?

Bestaande opleidingen op het gebied van VCA zijn meestal onvoldoende toegankelijk voor mensen die zeer moeilijk kunnen leren of een licht verstandelijke beperking hebben. Het gevolg hiervan is dat een officieel VCA-diploma nauwelijks bereikbaar is binnen een redelijke opleidingstijd. Cursisten die moeilijk leren, vooral visueel zijn ingesteld en vaak de nodige werkervaring missen hebben behoefte aan een methodiek die op hun specifieke behoeften is afgestemd.

SIWOV bestaat uit een innovatief losbladig instructieboek én een website:

  • Het instructieboek is op grafisch gebied afgestemd op de doelgroep. In vergelijking met het lesmateriaal van reguliere VCA-opleidingen bevat het SIWOV-instructieboek veel kleur en afbeeldingen. De teksten zijn duidelijk: korte zinnen in begrijpelijke taal. Door het losbladige systeem van het instructieboek kan de lesstof per hoofdstuk worden behandeld.
     
  •  De website siwovonline.nl heeft dezelfde grafische weergave als het instructieboek. Maar in deze afgeschermde online omgeving wordt de lesstof ondersteund met foto’s en video’s. Cursisten kunnen op de website na elk doorgenomen hoofdstuk oefenexamens maken. Indien gewenst kan de website worden voorzien van een voorleesfunctie. Ook kunnen cursisten een weergave inschakelen die rekening houdt met dyslexie.

Examen

Na het doornemen van de lesstof en het maken van oefenexamens kunnen cursisten officieel examen doen. Het SIWOV-examen bestaat uit 40 multiple choice-, matrix-, rangschik- en inzichtsvragen. Eenmaal geslaagd, is het SIWOV VCA-certificaat tien jaar lang geldig.

Voor wie?

SIWOV is ontwikkeld in samenwerking met de Universiteit van Tilburg (UvT). De opleiding is afgestemd op (zeer) moeilijk lerenden en daardoor bij uitstek geschikt voor scholen die voortgezet speciaal onderwijs bieden, praktijkscholen, werkvoorzieningen, jobcoachorganisaties, (re)integratiebedrijven en andere aanbieders van VCA-leertrajecten. Ook is de SIWOV-opleiding uitermate geschikt voor anderstaligen die een VCA-certificaat willen behalen.

Aanvraag SIWOV

Via de onderstaande knop kun je een bestelling plaatsen voor het losbladig instructieboek SIWOV in kleur en/of het SIWOV digitale lesboek:

  • Instructieboeken SIWOV: prijs op aanvraag
     
  • Digitaal lesboek SIWOV à € 67,12 (inclusief 9% BTW, optioneel met voorleesfunctie)
Plaats nu uw SIWOV-bestelling

Meer weten?

Alle informatie nog eens rustig nalezen? Bekijk dan de folder hieronder.

Meer weten over de SIWOV VCA-opleiding? Neem dan contact op met Servicedesk SIWOV:
Telefoon: 0411 652 481 (de receptie verbindt je door met de aanwezige SIWOV-medewerker)
E-mail: servicebureausiw@koraal.nl