Polikliniek Verstandelijk Gehandicapten

Bij Koraal vinden we dat mensen met een (verstandelijke) beperking zo lang als mogelijk thuis moeten blijven wonen. We realiseren ons ook dat de zorg thuis soms ook zwaar kan zijn. Goede en gespecialiseerde (medische) ondersteuning kan dan veel betekenen. Koraal biedt deze ondersteuning.

De polikliniek is er voor mensen met een verstandelijke beperking, die bijvoorbeeld nog thuis wonen of bij een organisatie die geen behandeling biedt. Deze mensen kunnen bij ons terecht met een verwijzing van de huisarts of medisch specialist. 

Mensen met een verstandelijke beperking die thuis wonen, gaan meestal eerst met hun klachten naar de huisarts of specialist in het ziekenhuis. Het is voor de huisarts of medisch specialist soms moeilijk uit te vinden wat er precies aan de hand is omdat mensen met een verstandelijke beperking zich vaak anders uiten. Daarnaast zijn er soms ook meerdere (meervoudige) gezondheidsproblemen of afwijkende ziektepatronen.

De arts VG is gespecialiseerd in behandeling van deze specifieke problemen. De huisarts of medisch specialist kan daarom deze patiënten doorverwijzen naar onze polikliniek. In samenspraak met de arts VG kan er ook gebruik gemaakt worden van andere disciplines bij Koraal zoals gedragswetenschappers, psychiaters of paramedici.

Ik wil iemand verwijzen naar de polikliniek

Wil jij iemand verwijzen? Of weten wat we voor jou kunnen betekenen?
Neem dan contact op met Polikliniek Verstandelijk Gehandicapten: 0475 - 579 867 of polivg@koraal.nl.

Of vul het aanmeldformulier in en stuur dit, met verwijzing van de huisarts en eventuele verslagen, op naar:
Koraal medische dienst
T.a.v. Polikliniek Verstandelijk Gehandicapten
Panheelderweg 3
6097AH Heel

Heeft u vragen over dit formulier of hulp nodig bij het invullen? Neem dan gerust contact met ons op.

De polikliniek neemt geen 'behandelverantwoordelijkheid' over maar werkt consulterend en adviserend.

Meer informatie

Wilt u meer weten over de Polikliniek Verstandelijk Gehandicapten? Klik dan op het onderstaande item om de flyer te downloaden.