Geef kleur aan jezelf en aan Koraal: campagne gericht op werving nieuwe medewerkers

27 mei 2021

Veel zorginstellingen hebben behoefte aan nieuwe medewerkers. Dat geldt ook voor Koraal regio Noord- en Midden-Limburg. In Noord- en Midden-Limburg werken veel andere zorgorganisaties én onze regio grenst direct aan Brabant, waardoor mensen de keus hebben uit een groot gebied om te werken. Hierdoor is het niet makkelijk om in de huidige tijd geschikte nieuwe medewerkers te werven. We moeten dan ook extra creatief zijn in de manieren om nieuw personeel te vinden.

Positief corona-effect
Maar door corona is er ook iets bijzonders aan de hand. Corona is voor veel mensen een verplichte "op de plaats rust". Hierdoor reflecteren veel mensen op zichzelf, hun leven en hun werk. Sommigen zoeken naar ander relevant werk. Dát in combinatie met het feit dat de zorg veel in het nieuws is, maakt dat er meer animo is om in de zorg te werken. Zo is er dus een positief effect door corona. En daar maken we graag gebruik van!

Campagne  
We zijn dan ook onlangs gestart met een campagne gericht op het werven van nieuwe medewerkers. Bij de werving van personeel helpt communicatie om als organisatie meer zichtbaar te zijn met een eigen verhaal. Zo hebben we bijvoorbeeld nieuwe banners ontwikkeld en stickers voor op de bedrijfsauto's van Koraal in onze regio. En voor het hoofdgebouw van St. Anna in Heel staat een grote banner waarop begeleidster Vienne en cliënt Vera lachend de aandacht trekken van alle voorbijgangers. In de oproep om bij ons te komen werken gebruiken we twee slogans: 'Geef kleur aan jezelf en aan Koraal' en 'Doe eens gek en volg je hart'.

          

Ook zijn we steeds actiever aan het worden op social media. Alle vacatures van Koraal regio Noord- en Midden- Limburg staan op LinkedIn en Facebook 'werkenbijkoraal'. Eind vorig jaar zijn we begonnen met een vlogserie gemaakt door onze eigen medewerkers. En sinds begin dit jaar zijn we gestart met een boeiende serie videogesprekken met collega's van EVB+. Eigenlijk is het moeilijk om onze regio over het hoofd te zien!

Passie en ondernemend
Bij het werven van nieuwe medewerkers zoeken we breed: van schoolverlaters tot zij-instromers. Wij zoeken mensen met passie voor werken in de gehandicaptenzorg en jeugdhulp. Maar we zoeken ook ondernemende mensen. Denk maar aan mensen die in de horeca hebben gewerkt. Zij weten ook wat zorgen voor anderen is, wat je moet doen om ervoor te zorgen dat klanten zich welkom voelen. Deze mensen zijn meer dan welkom om bij ons te solliciteren. Natuurlijk zijn vaak diploma's nodig om aan bepaalde kwaliteitsnormen te voldoen. Maar wel altijd in combinatie met passie, ondernemerschap ​en eigenaarschap. 

Doe eens gek en volg je hart! Neem hier een kijkje voor onze actuele vacatures:
https://www.facebook.com/werkenbijkoraal
https://nl.linkedin.com/company/koraal-groep
www.werkenbijkoraal.nl

Of neem contact op met onze recruiters via het mailadres: solliciteren@koraal.nl

Terug naar het overzicht