Overhandiging Fun 2 Go Train

26 juli 2021

Wat een mooi gebaar! Onlangs heeft één van onze groepen een vier-persoons E-bike gekregen, oftewel een Fun 2 Go Train. Een bijzonder hartverwarmend initiatief van drie gulle gevers, met elk een eigen motivatie voor hun bijdrage.

Het bijzondere verhaal achter deze donatie begint bij Dennis en Kenji. Dennis woont in één van de groepen van St. Anna, en Kenji is z’n broer. Zelf is Kenji actief in de breakdancewereld en hij vindt het belangrijk dat z’n broer Dennis óók een gevoel van vrijheid kan ervaren, zoals hij dat voelt bij het breakdancen. Hij kwam op het idee om de fiets van Dennis elektrisch te maken, want zo zegt hij: “Fietsen is een vorm van vrijheid, het geeft vrijheid aan beweging. Ook als je niet zelf kunt fietsen, kun je als medepassagier op een fiets tóch het gevoel van vrijheid ervaren.“ Nadat de fiets van Dennis klaar was, ontstond het idee om een bedrijf op te richten. En zo is het familiebedrijf E-bike Specialist ontstaan. Kenji en z’n vader maken nu bestaande en nieuwe fietsen elektrisch, speciaal voor mensen met een beperking. Want het gevoel van vrijheid ervaren….dat moet voor iedereen mogelijk zijn, toch?

Dat gevoel van vrijheid is ook voor Thomas Krikken heel belangrijk. Hij kent Kenji uit de breakdancewereld en heeft al eerder met hem samengewerkt in een project. Behalve breakdancen fietst Thomas graag en houdt hij van avontuur. Deze avonturen publiceert hij onder de naam OpFietse On Tour. Thomas: “Tijdens een eerdere solo fietsvakantie in Noorwegen kwam ik erachter dat ik eigenlijk meer wilde dan alleen maar vakantie vieren. Dat was een schitterende reis, maar ik vond het wat leeg, ik wilde iets bijdragen.” En zo ontstond het idee voor zijn volgende reis: een solotocht van een maand door de wildernis van IJsland! Gekoppeld aan een goed doel: de Fun 2 Go Train voor de groep van Dennis. En zo heeft Thomas vorig jaar augustus fietsend een afstand van 2000 km afgelegd in IJsland en daarmee een mooi bedrag opgehaald voor de Fun 2 Go Train. Het reisverslag van Thomas kun je hier lezen.

En dan Teuntje…Teuntje woonde ook in de groep van Dennis. Helaas is Teuntje het afgelopen jaar overleden. De familie van Teuntje is erg betrokken bij de groep en de cliënten van de groep hebben een belangrijke rol bij het afscheid van Teuntje gehad. De familie van Teuntje wilde heel graag iets betekenen voor deze groep en ook zij hebben een mooie bijdrage geleverd aan deze speciale Fun 2 Go Train.

   

Wij willen al deze bijzondere mensen heel hartelijk danken voor hun gulle gift. Dankzij jullie kunnen onze cliënten de komende tijd lekker veel buiten fietsen en ‘het gevoel van vrijheid ervaren’.

Super bedankt daarvoor!!

Wil je meer weten over de reis van Thomas? Kijk dan hier:
https://www.facebook.com/opfietseontour
https://www.instagram.com/opfietseontour/

Meer informatie over de E-bike Specialist kun je vinden op: https://www.e-bikelimburg.nl

Terug naar het overzicht