Ons aanbod Personal coaching

Personal coaching

In de hectiek van alledag even stilstaan bij jezelf. Waar loop je tegenaan? Wat zou je anders willen doen? Een gesprek met een personal coach brengt je veel inzicht en duidelijkheid. Onze coaches hebben zelf voor de klas gestaan. Ze bieden inzicht, een frisse blik en praktische tips, zodat je zelf weer verder kan.

De situaties waar jij tegenaan loopt, hebben onze coaches zelf ook aan den lijve ondervonden. Zij hebben geruime tijd voor de klas gestaan in het regulier en/of het speciaal onderwijs. Als gedragsexpert hebben zij snel inzicht in wat er speelt, bieden zij inzicht, bewustwording en praktische adviezen voor op je werkplek.

Het coachingstraject bestaat uit een intake-gesprek en 5 bijeenkomsten. In het intake-gesprek bespreek je met de coach jouw hulpvraag. In het coachingstraject wordt je je meer bewust van hoe je denkt, je overtuigingen. Je gedachten bepalen je gedrag. De coach leert je om overtuigingen die je beperken (over jezelf, anderen of situaties) om te buigen naar ‘helpende’ overtuigingen. Ook krijg je inzicht in wat al goed gaat, waardoor je zelfvertrouwen toeneemt. Je leert alternatieve manieren van denken en handelen. Dit geeft je meer handelingsruimte en vrijheid. Je wordt je bewust van het feit dat je een keuze hebt, in plaats van dat je op een automatische manier reageert. Na 5 sessies bespreek je een eventueel vervolg.  

Resultaten van ons werk

“Door de coaching werd het me duidelijk dat je altijd een keuze hebt. Ik werd me ervan bewust dat je meestal vanuit een automatisch gedragspatroon reageert. Door met de coach te bespreken hoe je op een andere manier kunt reageren of handelen, merk je dat er meer ruimte komt. En je ziet meteen het effect in de klas! Als het onrustig is in de klas, ga ik er nu op een andere manier mee om. Wat mij voorheen veel frustratie opleverde, kan ik nu in een paar minuten ombuigen. Het heeft echt mijn werkplezier terug gebracht!” vertelt een leerkracht.

Jouw hulpvraag staan centraal. Resultaten van de personal coaching kunnen zijn: handvatten om anders te reageren op lastige situaties, meer zelfinzicht, je grenzen bewaken op een vriendelijke en duidelijke manier, leren omgaan met verwachtingen van ouders of collega’s en rust bewaren in perioden van hoge werkdruk en onzekerheid.