Bakkerij Maasveld

Tarwebrood, volkorenbrood, witte brood en broodjes! De bakkers van Koraal locatie Maasveld staan dagelijks garant voor ambachtelijk, ovenvers brood. Bovendien valt hun brood ook nog regelmatig in de prijzen! Een team om trots op te zijn.

En dat team bestaat vooral uit bewoners van Maasveld onder de bezielende leiding van een professioneel opgeleide bakker, die naast zijn bakkersopleiding ook is opgeleid in het werken met onze bewoners.

Iedere medewerker van de bakkerij, en dat zijn er zo’n 22, heeft zijn of haar eigen taak. Een nieuwe 'bakkersknecht' begint eerst met een soort basisprogramma, waarbij gekeken wordt hoe hij of zij in een groep functioneert en waar zijn of haar specifieke vaardigheden liggen. Het uiteindelijke doel is dat alle medewerkers zo zelfstandig mogelijk werken en, als dat mogelijk is, in hun werk kunnen groeien. Zo zijn er medewerkers die prima met de digitale weegschaal overweg kunnen. Anderen snijden het brood en weer iemand anders brengt dagelijks het versgebakken brood op Maasveld rond.

De sfeer in de bakkerij is ontspannen, de radio staat aan, er wordt veel gelachen én hard gewerkt. Het werk vraagt echter wel een zekere verantwoordelijkheid van de medewerkers. Zo moeten de broden en broodjes natuurlijk op tijd de oven in én weer uit en zijn sieraden, zoals ringen en horloges in de bakkerij verboden. Deze 'huisregels' accepteren de medewerkers geruisloos, want daar staat namelijk fantastisch leuk werk in een enthousiast team tegenover!

Regelmatig, zo'n twee keer per jaar, ontvangt de bakkerij onaangekondigd bezoek: de controleur van het Nederlands Bakkerij Centrum. Deze keurt alle bakkerijen in een bepaalde regio op hygiëne en los daarvan ook op de samenstelling, structuur en smaak van het gebakken brood. Al meerdere keren ontving onze bakkerij het predicaat uitstekend. Zij zit daarmee in de top drie van een groot aantal gekeurde bakkerijen uit de regio Zuid Limburg!