Beter meedoen door FACT

Je vindt het moeilijk je weg in de samenleving te vinden. Het dagelijks leven is ingewikkeld voor je. Hoe regel je een woning voor jezelf? Hoe zit het met een uitkering, met verzekeringen? En zo zijn er dagelijks misschien wel tientallen vragen. Om jou te helpen beter in maatschappij en in het dagelijks leven te functioneren, heeft Koraal een FACT-team. Zowel in Noord-Brabant bij De La Salle als in Limburg bij Gastenhof.

Bij Koraal weren we zelfs met een FACT LVB+ team dat zich helemaal richt om jongeren met een verstandelijke beperking. Dit team is er dan ook speciaal voor jou en de mensen om je heen. Of je nou zelfstandig, met je partner of bij je ouders woont. De medewerkers van het FACT LVB+ team ondersteunen je zodat je weer goed kunt functioneren in het dagelijks leven.

Ze gaan bijvoorbeeld met je mee naar instanties. Denk hierbij aan de gemeente, het UWV of de woningbouwvereniging. Ze helpen ook bij het regelen van zaken op het gebied van wonen, werken en financiën. Als jij een therapie of behandeling nodig hebt om meer grip te krijgen op je leven, helpen deze medewerkers je ook hierbij. De mensen om je heen worden zoveel mogelijk betrokken bij deze ondersteuning. Je staat er immers niet alleen voor. Je regelt het samen, maar wel op eigen kracht!

Wil je meer lezen over ons FACT-team? Kijk dan eens in deze brochure

Het FACT-team helpt je bij het regelen van zaken op het gebied van wonen, werken en financiën. Hierdoor krijg je meer grip op je leven. Je regelt het samen, maar wel op eigen kracht!

Bij onze locaties

FACT is een ondersteuningsvorm die we aanbieden bij onze locaties Gastenhof en De La Salle. Klik op onderstaande blokken om rechtstreeks door te gaan naar de informatiepagina's van deze locaties.