Hulp als je zwanger bent

Ben je een tiener en zwanger? Dat is nogal wat. Je lichaam verandert, je moet naar controles, je moet spulletjes kopen. En straks heb je je baby om voor te zorgen. Dat kun je niet alleen. Daarom is Koraal er voor jou met het begeleidingsprogramma Jong&Zwanger. Jong&Zwanger is een programma van Koraal Street-wise, dat sinds 2016 bestaat. Een programma speciaal voor de opvang en begeleiding van tienermoeders in Limburg. 

We ondersteunen je bij alle stappen. Waar woon je straks met je kind? Hoe moet het met school of werk? Hoe zit het met geld? Wie kunnen je helpen? En hoe hou je straks nog wat tijd vrij voor jezelf? Ook als je baby er eenmaal is, zijn we er voor jou en je kind. We helpen je te groeien in je nieuwe rol. Onze handige Jong&Zwanger-app kan daarbij helpen. Want er is zoveel om aan te denken. Wanneer moet je baby een flesje? En hoe maak je zo'n flesje klaar? In de app vind je ook een agenda, zodat je je afspraken vast kunt leggen en met anderen kunt delen. Je bezoek aan de verloskundige bijvoorbeeld en als je kindje er is, aan het consultatiebureau. 

Street-wise heeft drie vestigingen in Zuid-Limburg; twee in Heerlen en één in Bunde. Maar wil je meer weten over de Jong & Zwanger- app? Mail dan met street-wise@koraal.nl of lees ons artikel

We willen het liefst zo veel mogelijk ambulant bij de cliënten thuis hulp verlenen. Zo dicht mogelijk bij hun eigen systeem. Dat is veel prettiger voor mensen.
Karin Schwarz