Academische werkplaats Gastenhof

Onze academische werkplaats is een fysieke ruimte waar studenten en professionals elkaar ontmoeten in dialoog en onderzoekend leren. De academische werkplaats is een locatie-overstijgend samenwerkingsverband met Hogeschool Zuyd, Fontys, PXL Hasselt, Radboud Universiteit, Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN)

Onderzoeksvragen worden ingebracht bij groepen studenten onder begeleiding van hun eigen docenten en medewerkers van Koraal. Ook casuïstiek uit de behandelgroepen kan worden ingebracht binnen de academische werkplaats. Het gaat hier met name om studenten van de opleiding pedagogiek of social work maar ook studenten met een verwante opleiding zijn welkom.

De gezamenlijke uitgangspunten maken dat hier continu de praktijk in verbinding staat met de wetenschap. Dit is zowel voor de beroepspraktijk als het onderwijsinstituut van toegevoegde waarde. 

Ben jij verbonden aan een opleiding voor professionals in de jeugdzorg? Dan ben je welkom in onze academische werkplaats. Je combineert theorie met de praktijk in een omgeving waarin je jouw pedagogische kwestie en/of onderzoeksvraag samen met onze experts uit het vakgebied kunt uitwerken en onderzoeken.

Heb je interesse? Neem dan contact op met Bram Lemmens.