100 kilometer fietsen voor 100-jarig bestaan De La Salle

28 juli 2021

Van 27 tot en met 30 september gaan 15 jongeren van De La Salle en 16 begeleiders een sportieve en gezellige week tegenmoet. In Nijmegen en omgeving trappen zij een 40 km weg, waaronder de beroemde 7-heuvelenweg. Ze sluiten af met een etappe van Groesbeek naar De La Salle in Boxtel. Er is dan 100 km gefietst: dat sluit mooi aan bij het 100-jarig bestaan van De La Salle!

Gezonde levensstijl en leren omgaan met moeilijke situaties

“Sportief bezig zijn en aandacht voor een gezonde leefstijl is een van de redenen van De La Salle om dit fietsproject te organiseren”, vertelt Tonio André. Hij vorm samen met Gaby van Helvert, Maarten van Amelsvoort en Yvette van Geffen de ploegleiding van het fietsproject. “Daarnaast doen de jongeren nieuwe ervaringen op zoals omgaan met elkaar en met moeilijke situaties en het hebben van een echte succeservaring. Ook onze jongeren tellen mee!”

Een goede voorbereiding...

Een tocht van 100 kilometer doe je niet zomaar. De jongeren en hun begeleiders gaan goed voorbereid op weg. Met regelmaat wordt er getraind, in een groep, maar ook één op één. Medewerkers en andere vrijwilligers doen dat in hun vrije tijd. “En dat is top. Het laat zien hoe betrokken iedereen bij de jongeren is”, vertelt Tonio André trots.

Programma

Vol goede moed vertrekken de deelnemers op maandag 27 september naar de accommodatie in Groesbeek. Dinsdag fietsen ze een etappe van 40 km, waaronder de beroemde 7-heuvelenweg. Na een dagje rust fietsen de deelnemers donderdag de afsluitende etappe van 60 km van Groesbeek naar Boxtel.

Een feestelijk onthaal voor deze stoere bikkels

Op 30 september worden de deelnemers rond 15.00 uur terug verwacht. Medewerkers en familie zijn van harte uitgenodigd hen met applaus, banners, spandoeken en muziek te onthalen. Uiteraard volgt een huldiging, een fotomoment en een speech!

Terug naar het overzicht