2e kamerlid en CDA-fractie gemeente Boxtel op digitaal bezoek bij De La Salle

04 maart 2021

Op 26 februari brachten 2e kamerlid en CDA-fractieleden van de gemeente Boxtel een digitaal werkbezoek aan de Koraallocatie De La Salle. Graag wilden zij zien hoe de jongeren, op hun eigen manier, leren meedoen in de samenleving.

Vrijdag 26 februari bracht tweede kamerlid René Peters, samen met Vera Brouns, Kübra Atalay en Roel de los Hoyos, fractieleden van het CDA gemeente Boxtel, een werkbezoek aan de Koraallocatie De La Salle in Boxtel. Vanwege de coronamaatregelen was het een digitaal werkbezoek. Graag wilden zij zien hoe de jongeren, op hun eigen manier, leren meedoen in de samenleving. Bij De la Salle kunnen jongeren met een licht verstandelijke beperking, vaak in combinatie met (ernstige) gedrags- of psychiatrische problemen terecht voor behandeling.

Ook Silas (16 jaar) is onder behandeling bij De La Salle. Hij vertelde hoe hij zich ontwikkeld heeft van een jongere met problemen, tot voorzitter van de cliëntenraad. “Mensen hebben hard gewerkt voor mij. Dat heeft mij het gevoel gegeven dat ze om me geven.”

De CDA-fractieleden waren onder de indruk van het verhaal van Silas. Vera Brouns gaf aan dat de jongeren niet zo maar in een hokje passen. “Je moeder heeft voor je moeten lobbyen, dat zou ik anderen jongeren willen besparen.” Kübra Atalay vult aan: “Ik vind dat doorzettingsvermogen erg mooi. Je had steeds mensen om je heen die in je bleven geloven.” Ook Roel de los Hoyos was onder de indruk. ”Wat ik mooi vond aan het verhaal van Silas is dat er steeds mogelijkheden geboden worden en gekeken wordt naar de kansen!” "Biedt perspectief en vertrouwen, dat geeft zelfvertrouwen”, aldus René Peters.

Na het gesprek met Silas is nog gesproken over de toekomst en het belang van het behandelen en begeleiden van deze jongeren. Een goede samenwerking met ouders, gemeentes, zorg- en onderwijsinstellingen is daarbij cruciaal. Ook was er aandacht voor de groeiende kosten van jeugdzorg.

Terug naar het overzicht