Blaislie oefent hard voor 100 km fietstocht voor 100 jaar De La Salle

09 september 2021

Van 27 tot en met 30 september gaat een aantal jongeren van De La Salle onder begeleiding 100 kilometer fietsen voor het 100-jarig bestaan. De deelnemers bereiden zich goed voor met een rondje Texel, het beklimmen van de Mont Ventoux en andere tochten in de omgeving. Blaislie (15 jaar) vertelt meer over haar voorbereiding.

“Ik doe op dit moment voor de derde keer mee aan het fietsproject van De La Salle”, vertelt ze. “Eerder ben ik naar de Mont Ventoux geweest met de fietsgroep. Dit jaar gaan we vier dagen naar Groesbeek om daar door de heuvels te fietsen. We vertrekken over drie weken. Om het 100-jarig bestaan van De La Salle te vieren fietsen we twee ritten. Op de eerste dag fietsen we 40 kilometer en op de laatste dag 60 kilometer terug naar De La Salle. In totaal zullen wij dus 100 km gaan fietsen."

"Om deze ritten te kunnen fietsen, train ik 1 tot 2 keer in de week. Afgelopen zondag heb ik ter extra voorbereiding Brabants Mooiste gefietst. Een mooie rit van 70 kilometer door de mooiste gebieden van Brabant. De rit begon in het centrum van Oisterwijk waarna we onder andere door Diessen, de Beerze en Oirschot gefietst zijn. Een aantal stukken van de rit liepen door het bos.
Ik fiets het liefst in bosrijke omgevingen, de natuur en de rust vind ik erg prettig. Omdat ik niet in Oisterwijk woon ben ik daar op de fiets naar toe gegaan. In totaal heb ik dan ook 95 kilometer gefietst. Ik heb nog nooit zover gefietst in een dag, ik ben dan ook super blij dat het gelukt is."

"In de aankomende weken ga ik nog een aantal keren trainen om zo goed mogelijk voorbereid naar Groesbeek te gaan. Ik heb er super veel zin in!”

Terug naar het overzicht