Cubby de Beer is een blijvertje bij Het Zonnehuis

07 april 2022

Voor de meeste kinderen is december een uiterst gezellige maand. Een maand die in het teken staat van de feestdagen. Een periode waarin ze veel samen zijn met hun gezin en andere familieleden. Een maand waarin ze behoorlijk in de watten worden gelegd en ze ook nog eens worden overladen met cadeaus. Maar niet voor alle kinderen is dit vanzelfsprekend. Voor sommige kinderen die tijdelijk bij kinderbehandel- en diagnostiekgroep Het Zonnehuis in Koraal regio Parkstad verblijven is de situatie bijvoorbeeld anders.

Maar ook deze kinderen hebben recht op een bijzondere invulling van de feestdagen. Vanuit die gedachte zocht senior groepsleider Sandra Baggen een tijd geleden contact met het Koraal Innovatie Lab. “Ik had al het een en ander gehoord van hun uitleenservice”, vertelt ze. “Dus nam ik contact op om te vragen of het mogelijk was om de kinderen een extraatje te bieden tijdens de feestdagen. Na overleg besloten we een gezellige gast in huis te halen: Cubby de Beer!”

“Cubby is een interactieve knuffelbeer”, legt Sandra uit. “De beer reageert op de aandacht die hij krijgt door geluidjes terug te maken. Daarnaast kunnen de kinderen ‘kiekeboe’ met hem spelen, een dansje met hem doen en blijkt hij heel erg van knuffelen te houden!”

“Als seniorgroepsleider van Het Zonnehuis ben ik geregeld op de groep te vinden en ken ik de kinderen natuurlijk vrij goed. Zo weet ik bijvoorbeeld dat Tom* een hele grappige en enthousiaste druktemaker is. Maar, laatst zag ik hem heel rustig en zorgzaam op de bank zitten. Ik kwam dichterbij en hoorde hem zachtjes fluisteren tegen Cubby. Ondertussen aaide hij hem voorzichtig op zijn hoofd en hoorde ik de beer geluidjes van plezier maken. “Met wie ben jij daar aan het knuffelen?” vroeg ik aan Tom. Waarop hij heel enthousiast reageerde: “Met Beeeeer!”

“Ook Tess* zag ik een paar dagen later vrij rustig op een stoel zitten, terwijl ze normaal door de ruimte rent, springt, danst en huppelt. “Kiekeboe!” hoorde ik ineens, gevolgd door schattige geluidjes van Cubby de Beer. Waarop Tess met gegiechel reageerde. “Jij bent lief!” Daarop volgde een hele dikke knuffel.”

“Het werd al vrij snel duidelijk dat de aanwezigheid van Cubby de Beer van grote meerwaarde is voor de kinderen van Het Zonnehuis. Daarom ben ik ook verheugd dat ik kan vertellen dat Cubby geen gast, maar een blijvertje is. Zijn verblijf voor de lange termijn is mogelijk gemaakt door de Vrienden van Gastenhof. Iets waar de kinderen en de medewerkers van de groep uiteraard zeer dankbaar voor zijn.”

 


* De namen van de betreffende kinderen zijn veranderd om hun privacy te beschermen. 

Terug naar het overzicht