Daan Creemers nieuwe bestuurder Koraal

08 maart 2023

Met ingang van 1 juni 2023 wordt Daan Creemers benoemd tot bestuurder bij Stichting Koraal. Hij volgt hiermee Radboud Quik op, die per 1 juli afscheid neemt. In de afgelopen jaren heeft Daan verschillende functies vervuld bij GGZ Oost Brabant.

De aanwezigheid van kennis uit de specialistische GGZ zal in de toekomst nog belangrijker worden.

Marc Mittelmeijer, voorzitter Raad van Toezicht: ‘We zijn erg blij met de benoeming van Daan Creemers en zijn keuze voor Koraal. Met zijn kennis en ervaring in diverse functies bij GGZ Oost Brabant, onder andere als directeur en klinisch psycholoog, zijn deelname aan bestuurlijke netwerken en het toezichthouderschap bij Tactus, is hij de aangewezen persoon om de komende jaren samen met Ingrid Widdershoven, voorzitter Raad van Bestuur, bestuurlijk richting te geven aan de toekomst van Koraal. Een toekomst waar in termen van goede zorg, onderwijs en gezonde bedrijfsvoering door Radboud Quik en Ingrid Widdershoven een stevig Koraal wordt overgedragen naar het nieuwe bestuur en de startende bestuurder. Wij zijn Radboud, als vertrekkend bestuurder en voormalig voorzitter, zeer erkentelijk voor zijn belangrijke bijdrage hieraan’.

Daan Creemers: ’Ik ben blij en trots met de kans die ik krijg om een bestuurlijke rol te gaan vervullen in een organisatie als Koraal. Ik heb mezelf kunnen ontwikkelen binnen diverse rollen en functies. Integraal verantwoordelijk bestuurder worden, voelt voor mij dan ook als een logische volgende stap. Als hoofd van het wetenschappelijk onderzoek en klinisch psycholoog blijf ik verbonden aan het Depressie Expertise Centrum Jeugd GGZ Oost Brabant. Dit zal bijdragen aan het verbeteren van de samenhang van zorg, onderzoek en innovatie vanuit beide organisaties’.

Bestuurlijke transitie Koraal bereikt haar afronding

Op 1 november 2022 heeft Radboud Quik het voorzitterschap van de Raad van Bestuur overgedragen aan bestuurder Ingrid Widdershoven. Deze overdracht was de eerste stap in het proces van een zorgvuldige bestuurswisseling bij Stichting Koraal waarin de continuïteit van de organisatie in het belang van cliënten, leerlingen en medewerkers centraal heeft gestaan.

Met de benoeming van Daan Creemers op 1 juni is de bestuurlijke transitie binnen Koraal afgerond. Met een warme overdracht naar Creemers zal Radboud Quik per 1 juli 2023 afscheid nemen van Koraal.

Terug naar het overzicht