Devon: “Anderen blij maken en dan een compliment krijgen, dat vind ik cool!”

08 februari 2022

Iedereen kan leren om meer zelfvertrouwen te krijgen. Om iedereen die weleens kampt met weinig zelfvertrouwen of onzekerheid een hart onder de riem te steken, is de Dag van het Zelfvertrouwen, jaarlijks op 8 februari, in het leven geroepen.

“Sinds vorig jaar zit ik in de onderwijszorgklas van Koraal locatie Op de Bies", vertelt Devon. "Hier vind ik het heel gezellig met de kinderen, juffen en meesters. Tijdens de middagpauze drinken de juffen en meesters graag een kopje koffie of thee. Ik vind het altijd heel leuk om taakjes te doen, zoals stofzuigen, tafels poetsen en bladeren vegen. Koffie en thee halen vind ik ook leuk, maar heb ik altijd spannend gevonden omdat ik daarvoor naar een ander gebouw - het restaurant - moet lopen. Ik wist niet welke apparaten ik moest gebruiken of hoe ik veilig over het terrein kon lopen. Ik was bang dat er iets mis zou gaan.”

“De juffen en meesters hebben dit een paar keer met mij geoefend en dit ging steeds beter. Zo goed dat ik het nu helemaal zelfstandig doe. Dat vind ik heel cool! Ik durf nu zelfs alleen naar de juffen in de andere klas te lopen en aan hen te vragen of ze iets te drinken willen hebben uit het restaurant. Ik vind het leuk om de juffen en meesters blij te maken en ik vind het ook leuk dat ze altijd zeggen dat ik het goed gedaan heb wanneer ik terug kom van het restaurant. Ik wil voor iedereen koffie en thee halen die daar zin in heeft!“

Terug naar het overzicht