De Kornuiten van Koraal blijven positief!

09 juli 2020

De Kornuiten van Koraal is onze nieuwe horecagelegenheid in de regio Maastricht/Heuvelland/Westelijke Mijnstreek. Hier kunnen cliënten genieten, leren en werken. Het restaurant staat centraal, maar cliënten kunnen hier bijvoorbeeld ook ervaring opdoen op het gebied van groen en schoonmaak.Een paar maanden geleden liep de voorbereiding voorspoedig: het nieuwe logo was klaar en cliënten, vrijwilligers en medewerkers waren druk aan de slag met het opzetten van de zaak. Maar toen gooide corona roet in het eten en werd de dagbesteding stopgezet. En werd het in Lemiers ineens stil. Erg stil.

Daginvulling op de woongroep is echter niet voor elke cliënt een match. Na verloop kwamen sommige cliënten steeds meer in de problemen door het gemis van reguliere dagbesteding. Meerdere cliënten konden na het indienen van een maatwerkaanvraag terecht bij de Kornuiten van Koraal. De locatie biedt voldoende ruimte om met inachtneming van de richtlijnen op een veilige manier dagbesteding te bieden. Zo viel er voor deze groep toch nog iets te genieten in een lastige tijd.

In de tussentijd blijven de Kornuiten van Koraal doorwerken en komt de dag waarop de zaak voor het eerst haar deuren zal openen voor publiek steeds dichterbij!

Terug naar het overzicht