Een robotdier om mee te knuffelen

21 april 2022

Een gezelschapsdier kan voor veel rust en afleiding zorgen, zeker voor cliënten. Een innovatieve oplossing voor een ‘echt’ huisdier is een interactief robotdier. Een robotdier ziet er niet alleen levensecht uit, maar voelt en klinkt ook als een echt dier! Met een heerlijk zachte vacht, rustgevende hartslag en authentieke geluiden is het dan ook een mooie vervanging voor een echt dier.

Koraal Digitaal is vorig jaar binnen locatie St. Anna een robotasiel gestart, waarbij groepen een robothond of robotkat kunnen uitzoeken die tijdelijk bij hun komt logeren. De cliënten mogen dan samen voor het dier zorgen. En als het goed bevalt, kan door de groep of individueel een robotdier worden aangeschaft.

Voor Evelyne was het heel fijn om een logeetje op de groep hebben. De aanwezigheid van de robothond, die ze zelf omdoopte tot ‘Snoopy’, vond ze geweldig! Evelyne zocht zelf contact met de hond en pakte hem bij zich als ze zich verdrietig voelde, maar ook als ze blij was. De hond was zacht en lief en had een mooie kleur. Het robotasiel is momenteel binnen St. Anna beschikbaar en wordt in april uitgebreid naar Maasveld en later dit jaar naar Op de Bies.

Meer weten?

Stuur dan een e-mailbericht naar koraaldigitaal@koraal.nl

Terug naar het overzicht