“Het is geweldig om te zien hoe de bewoners genieten”

25 januari 2022

“Vijf jaar geleden werkte mijn dochter Ilse op Kastanjelaan 7 toen ze me vroeg of ik het leuk zou vinden om vrijwilligerswerk te komen doen bij Koraal locatie St. Anna. Ik had op dat moment veel vrije tijd en het idee sprak mij meteen aan. Het leek mij erg leuk om vrijwilliger te zijn bij mensen met een verstandelijke beperking. In november 2016 ben ik toen gestart als vrijwilliger op Kastanjelaan 7. Vanaf de eerste dag voelde ik me daar thuis. In het begin was het even wennen, omdat ik de bewoners nog niet kende. Maar andersom was dat ook zo. Ook met de groepsleiding klikte het meteen. Er heerst een warme sfeer, het voelt als één grote familie.”

Truus Smeets, vrijwilliger bij Koraal regio Noord- en Midden-Limburg.
 Truus: “Ik ben niet verbonden aan één vaste bewoner, maar ben vrijwilliger voor de hele groep. Je kunt niet met iedereen hetzelfde contact maken, maar dat maakt het niet minder leuk. Het is geweldig om te zien hoe bewoners genieten, ieder op hun eigen manier. Samen een ijsje eten, naar Park Piahoeve en lekker wandelen. Maar ook samen wafels bakken, koken of in de tuin werken.”

“Gedurende de coronaperiode heb ik thuis eten voor de hele groep gekookt en in grote pannen naar St. Anna gebracht. Ik verzorg ook het verstelwerk aan kleding voor Kastanjelaan 7. Heerlijk met de lock-machine in de woonkamer tussen de bewoners bezig zijn. Verder help ik met grote activiteiten, zoals Sinterklaas, Carnaval en de Doe-Dag.”

“Het is voor mij genieten, als ik zie hoe de bewoners genieten. Ze zijn in hun eigen wereldje heel gelukkig. Ik hoop dit vrijwilligerswerk nog heel lang te mogen doen, want het geeft me heel veel voldoening. Het is echt geweldig en dankbaar werk!”

Terug naar het overzicht