Het Berkenhofcollege officieel geopend

17 oktober 2023

Ze hebben er al even van mogen genieten, de leerlingen en medewerkers van Het Berkenhofcollege. Sinds de start van schooljaar 2023-2024 is de school gevestigd op de nieuwe locatie aan de Sibeliuslaan 13 te Breda, maar een officieel openingsmoment moest nog komen. Afgelopen week was het grote moment daar! In aanwezigheid van onder andere wethouder Arjen van Drunen, BreedSaam en de Raad van Bestuur van Koraal, werd de school feestelijk geopend.

Na mooie woorden van Ivo van Riel, regiodirecteur van Koraal en wethouder Arjen van Drunen, was het aan een leerling van Het Berkenhofcollege om onder toeziend oog van alle medeleerlingen en docenten het lint door te knippen. Na een luid applaus vertrokken de leerlingen richting hun lokaal, waar ze met de klas genoten van een heerlijk stukje taart om de opening te vieren. Geert Beskers, schoolleider van Het Berkenhofcollege, straalde van geluk. Geert: “We zijn ontzettend trots op onze nieuwe school, waar we de leerlingen nog beter kunnen voorbereiden op de toekomst.”

Het Berkenhofcollege is een school voor voortgezet gespecialiseerd onderwijs, waar leerlingen van 12 t/m 18 jaar praktijkgericht onderwijs krijgen. De afgelopen jaren was de school gehuisvest op verschillende tijdelijke locaties, in afwachting van de huidige plek. Geert: “Onze leerlingen en medewerkers verdienen het dat zij de juiste aandacht krijgen en dat kunnen we op deze plek waarmaken. Door alle mogelijkheden die het nieuwe pand te bieden heeft, kunnen we onze leerlingen nog beter voorbereiden op het arbeidsproces en hen actief laten deelnemen. Daar zijn we heel blij mee. We zijn BreedSaam dankbaar voor de prettige samenwerking bij de totstandkoming van deze prachtige locatie.”

Terug naar het overzicht