Jongeren van De La Salle bedwingen Mont Ventoux!

04 oktober 2022

Op 28 september hebben de jongeren van De La Salle de Mont Ventoux beklommen. De beklimming is onderdeel van de behandeling. Iedereen heeft de top gehaald! En dat onder barre omstandigheden. Het was heel koud op de top, met veel wind en mist. Rick was de snelste en beklom de 'Eenzame Kale Reus' onder de twee uur. Een hele prestatie, zowel van Rick als de andere jongeren en buddy’s. We zijn super trots!

Een feestelijk onthaal in Boxtel

Moe maar heel erg trots kwamen vrijdag rond 10.15 uur de jongeren en buddy's terug van hun fiets-avontuur. Luid toeterend en met veel muziek  werden zij onthaald door trotse ouders en medewerkers. In de Dishoek werd teruggeblikt op de afgelopen dagen. De nodige grapjes gingen over en weer. Vooral als de leeftijd van de oudere buddy's ter sprake kwam. Zij konden de jongeren niet altijd bijbenen. Ook kwam elke jongere en zijn buddy even op het podium om gehuldigd te worden. Super knap en soms ontroerend hoe de jongere en de buddy de voorbereidingen en de tocht met elkaar beleefd hebben.

Met hulp van sponsoren

De tocht is mede mogelijk gemaakt door geweldige sponsoren, zoals  Stichting vrienden van De La Salle, Nationaal Fonds Kinderhulp, Rotaryclub Boxtel eo., Van Weert Schilderwerken, Van Gijsen BCO, Strijbosch, Hertek.

Gezonde levensstijl en leren omgaan met moeilijke situaties

“Sportief bezig zijn en aandacht voor een gezonde leefstijl is een van de redenen van De La Salle om dit soort fietsprojecten te organiseren”, vertelt Tonio André. “Het is onderdeel van onze behandeling. Daarnaast doen de jongeren nieuwe ervaringen op zoals omgaan met elkaar en met moeilijke situaties en het hebben van een echte succeservaring. Ook onze jongeren tellen mee!”


Het was een prachtige afsluiting van een geweldige tocht, waar iedereen nog heerlijk van kan nagenieten!

Terug naar het overzicht