Jongeren van Koraal gaan voor de Mont Ventoux

20 juli 2023

Van 25 tot en met 29 september gaan 11 jongeren van Koraal een sportieve uitdaging aan: het beklimmen van de Mont Ventoux! In totaal gaan 11 jongeren en 15 begeleiders mee. De jongeren komen van locatie De La Salle, Maashorst en De Hondsberg.

Leren omgaan met moeilijke situaties
Het fietsproject is onderdeel van de behandeling. De jongeren hebben allerlei persoonlijke problemen. Dit project biedt hen kansen om te dromen, respect te krijgen en een beter zelfbeeld te ontwikkelen. De jongeren leren wat doorzettingsvermogen betekent. Ze doen nieuwe ervaringen op zoals omgaan met elkaar, met moeilijke situaties en met het hebben van een echte succeservaring.

Het fietsproject inspireert
De Mont Ventoux spreekt bij veel wielrenners tot de verbeelding. Ook bij onze jongeren en de begeleiders. Zo droomt Benjamin (12 jaar) van een carrière als prof in het wielrennen. En fietst Chawn (16 jaar) voor een goed doel; geld ophalen voor een jongetje die de ziekte van Duchenne heeft, een ongeneeslijke spierziekte.
Ook zijn medewerkers en  vrijwilligers erg betrokken. Zij trainen allemaal in hun vrije tijd. En dat is top.

Goede voorbereiding
Het beklimmen van de Mont Ventoux doe je niet zomaar. De jongeren en hun begeleiders gaan goed voorbereid op weg. Al sinds april wordt er getraind, in een groep, maar ook één op één. In de zomervakantie staan er een paar  grote trainingen op het programma, waaronder de verplichte Koninginnerit in Valkenburg waarin ze een lus van ongeveer 80 km fietsen van de beroemde Amstel Gold Race. Daar wordt definitief bepaald of een jongere geschikt is om de Mont Ventoux te beklimmen.


Op 25 september vertrekt de groep naar Frankrijk. Na een dag rust beklimmen zij vanuit Sault de Mont Ventoux. Op vrijdag wacht hen bij De La Salle in Boxtel een feestelijk onthaal.
Het wordt een prachtig avontuur. Wij leven met jullie mee. Succes bikkels!

Terug naar het overzicht