Meedoen is voor iedereen: jumpmaster met een hart voor kinderen

16 juli 2020

Evyen van den Boorn is een Maastrichtse jongeman die gefascineerd is door extreme sporten. Breakdance, free running en cheerleading - ja, dit is ook een sport voor stuntende jongens - hij heeft het allemaal gedaan. En het komt hem in zijn huidige baan als jumpmaster bij Spacejump Maastricht uitstekend van pas. Want daar leert hij kinderen allerlei salto’s en acrobatische springoefeningen. “Een geweldig mooie job”, zegt hij lachend. “Dit zou ik wel voor de rest van mijn leven willen doen.”

Het heeft wat voeten in de aarde gehad voordat Evyen bij Spacejump Maastricht op zijn plaats viel. Baantjes in productiewerk waarop hij werd geattendeerd, wees hij steevast af. Geestdodend werk, zo motiveerde Evyen zijn desinteresse, “daar begin ik niet aan.” Mensen dachten dat Evyen, die een vorm van autisme heeft, niet wilde werken, maar zo zat het niet. Gedecideerd: “Ik wil alleen iets doen waaraan ik plezier beleef en blij van word.”

Koraal https://www.koraal.nl/over-koraal/nieuws/jumpmaster-met-een-hart-voor-kinderen

Vooruit
Toen hij de vacature van Spacejump Maastricht zag, was hij niet meer te houden. Hier zou hij zijn geluk vinden, wist hij. Op dat moment woonde hij in Pension Jekerzicht, een (tijdelijk) huis van Koraal voor dak- en thuisloze jongeren. Daar leerde hij job- en participatiecoach Shirley Widdershoven van Koraal kennen die hem hielp bij het solliciteren. “Evyen is een prima vent die vanwege zijn faalangst moeite had om in actie te komen”, zegt ze.

“Daarbij was hij ook bang dat mensen hem niet altijd begrepen. Door het werk bij Spacejump is hij enorm gegroeid. Evyen heeft het vermogen om steeds beter te reflecteren op zijn handelen. Daar waar de wereld vroeger voor hem zwart-wit was, laat hij zich tegenwoordig aanspreken op verbeterpunten. Hij beweegt mee en wil en kan vooruit.”

Terug naar het overzicht