Koraal blijft investeren in vitaliteit en gezondheid van medewerkers

11 augustus 2022

Koraal wil graag dat medewerkers in elke fase van hun werkende leven goed in balans zijn. Daarom hebben we voortdurend aandacht voor fijne werkomstandigheden, goede ontwikkelmogelijkheden en een gezonde balans tussen werk en privé. Maar ook vitaliteit en gezondheid van collega’s staan hoog op de lijst. Er zijn uiteenlopende mogelijkheden om medewerkers hierin te ondersteunen en te faciliteren. Bijvoorbeeld via een fietsregeling met gunstige voorwaarden.

Want fietsen is gezond. Niet alleen wanneer de fiets wordt ingezet voor woon-werkverkeer, maar ook als medewerkers buiten werktijd op de fiets stappen in plaats van in de auto. In samenwerking met de medezeggenschap nam Koraal deze regeling onlangs onder de loep. Met als resultaat dat er op dit gebied nu veel meer mogelijk is voor alle medewerkers van Koraal.

MZ Centraal-leden Willemijn Baaijens en Remco van Bergen
 Willemijn Baaijens (voorzitter regiegroep MZ Centraal) en Remco van Bergen (lid toezichthoudende groep MZ Centraal) vertellen hoe de wijzigingen tot stand kwamen. “Koraal vraagt aan medewerkers om mee te denken over hoe we dingen beter kunnen regelen”, licht Willemijn toe. “Ook op het gebied van gezondheid. Vanuit de Regionale Overleg Groepen van meerdere regio’s kregen we de vraag of we wilden bekijken of de fietsregeling kon worden aangepast. Om deze beter te laten aansluiten op de huidige tijd en de ambities die onze organisatie heeft op het vlak van vitaliteit.”

Remco vult aan: “De inhoud van de fietsregeling is niet CAO-gebonden. De werkgever heeft de vrijheid om de inhoud zelf te bepalen. Dus gingen we om tafel met de Raad van Bestuur. Toen bleek dat zij al bezig waren met het herzien van de regeling, hebben we onze krachten gebundeld. Om te bekijken hoe we de regeling optimaal kunnen laten aansluiten op de huidige behoeften van onze medewerkers.”

Meer mogelijkheden
“Consumentenprijzen blijven stijgen”, vervolgt Remco. “Ook de prijs van fietsen, accessoires en verzekeringen. Daar moet je als goede werkgever je regeling op blijven aanpassen. Daarnaast was er door veranderde belastingwetgeving ook op andere gebieden meer mogelijk. En dat maakt het nieuwe fietsplan interessant voor iedereen die bij Koraal werkt.”

Willemijn besluit: “Mooi dat we vanuit de medezeggenschap met de werkgever op deze manier meer mogelijk kunnen maken voor onze medewerkers!”

Terug naar het overzicht