40 jaar Maasveld

06 februari 2024

Dit jaar bestaat Maasveld 40 jaar! Dat betekent dat in de zomer van 1984 ‘Huize Maasveld’ is ontstaan. In die periode kwamen ongeveer 300 verstandelijk gehandicapten vanuit St. Anna in Heel naar Maasveld.

Maasveld was destijds een van de eerste centra waar gekozen werd voor een spreiding van de gebouwen in een parkachtige wijk, die deed denken aan een vakantiepark. Met als doel om verstandelijk gehandicapte bewoners een aangepaste ‘genormaliseerde’ leefomgeving te bieden. In die tijd was Maasveld omheind en nog niet ingesloten door de wijk, en elke woning had zijn eigen naam.

In de loop der jaren is de toegangspoort verdwenen en in 2012 is er gefaseerd gestart met vernieuwing van het terrein. In die periode zijn een aantal groepen tijdelijk naar het klooster in Rijckholt verhuisd. Met de oplevering van het multifunctioneel centrum in 2019 was de nieuwbouw compleet en is Maasveld verworden tot een modern terrein met veel ruimte, bijzondere faciliteiten en een open en transparant karakter.
 

Maasveld heeft zich in de 40 jaar ontwikkeld tot een plek waar persoonlijke en professionele zorg wordt geboden aan mensen met (ernstige) lichamelijke en verstandelijke beperkingen. Er is veel kennis en expertise in huis als het gaat om complexe zorg- en ondersteuningsvragen.

In 2024 vieren we dan ook met trots ons 40-jarig bestaan. Dat doen we met een speciaal jubileumlogo dat je overal zult gaan zien. Daarnaast krijgt het hele jaar een feestelijk tintje: bestaande activiteiten gaan we een jubileum gevoel geven en er komen ook speciale activiteiten in het kader van het 40-jarig bestaan. 

Terug naar het overzicht