Magda Pattiiha verkozen tot Leraar van het Jaar

17 oktober 2023

Op 5 oktober, de Dag van de Leraar, werden de winnaars van de verkiezing Leraar van het Jaar bekend gemaakt tijdens een spannende ontknoping in College de Brink in Laren. Andrew Niemeijer, voorzitter Stichting Leraar van het Jaar, maakte samen met demissionair minister van Primair en Voortgezet Onderwijs Mariëlle Paul de winnaars bekend. Docent Magda Pattiiha van Het Brederocollege havo te Breda won in de categorie ‘speciaal onderwijs’.

Dat de titel Magda op het lijf geschreven is, blijkt wel uit het bezoek van wethouder Arjen van Drunen, die persoonlijk zijn felicitaties aan Magda kwam overbrengen op Het Brederocollege havo. Uit de vraag of Magda al weet hoe zij invulling gaat geven aan haar ambassadeursrol, komt naar voren dat Magda haar strategie al paraat heeft. Vooral het ‘leren leren’ en kansengelijkheid zijn wat haar betreft aandachtspunten. De figuurlijke megafoon die ze volgens Arjen van Drunen ter beschikking heeft na het winnen van de titel, gaat Magda hierbij zeker inzetten.

Inspiratiebron
Ook de leerlingen zijn te spreken over hun docent. Er verschijnt een brede glimlach bij de leerlingen als zij over haar vertellen. Eén van de leerlingen is zo door haar geïnspireerd dat hij zelfs zijn toekomstplan dankzij Magda al helder heeft: “Magda is heel goed in lesgeven. Op een rustige manier kan ze orde houden en uitleggen en ik merk dat ik daardoor fijn de les kan volgen. Ik heb van Magda het vak Nederlands gehad en ik ben zelf ook van plan om docent Nederlands te worden.”

Het Brederocollege havo is trots op de titel die Magda Pattiiha een jaar lang mag dragen. Schoolleider Sacha Vingerhoeds: “In Magda hebben we een ontzettend betrokken en bevlogen docent en collega. Ze straalt veiligheid uit en weet leerlingen in hun kracht te zetten. De titel Leraar van het Jaar heeft Magda meer dan verdiend!”

Terug naar het overzicht