Petra: "Mijn succesvolle switch!"

08 december 2021

“Hallo, mijn naam is Petra Housen (43). Als jong meisje heb ik de opleiding Activiteitenbegeleiding afgerond. Helaas ben ik nooit in dat vakgebied aan de slag gegaan. In plaats daarvan heb ik ruim 20 jaar als (chef) slager gewerkt. Toen mijn functie werd opgeheven, was voor mij duidelijk dat het moment rijp was om de overstap te maken naar de gehandicaptenzorg. Maar wat bleek: mijn oude diploma bleek niet meer toereikend om direct ergens in dienst te treden.”

“Bij het UWV werd ik gewezen op een speciaal traject: leren in de praktijk bij Koraal en één dag per week scholing volgen bij het VISTA college. Ik wist het zeker: dit moet ik doen! Op dit moment ben ik een kleine twee maanden werkzaam bij Koraal locatie Op de Bies. En weet je wat? Het voelt heerlijk! Had ik deze switch maar eerder gemaakt. Ik heb nog nooit zoveel voldoening uit mijn werk gehaald. Dus om nu nog een driejarige opleiding te volgen… dat voelt voor mij gewoon als een hele goede investering!”

Petra:
UWV Koraal Vista College
Leerwerktraject gehandicaptenzorg Koraal

Volledig artikel
Het persoonlijke verhaal van Petra Housen maakt onderdeel uit van het artikel 'Geschikt voor de gehandicaptenzorg? Kom het zelf ervaren!' Klik op het onderstaande item om het artikel te downloaden als pdf.

Terug naar het overzicht