Oud-cliënte Mildrith start kledingwinkel en buurthuis bij De La Salle

28 februari 2022

Om ruimte te maken in haar kledingkasten, moest Mildrith spullen wegdoen. Hierdoor kwam zij op het idee om een shop te openen. In dit interview vertelt Mildrith wat zij met Milly's shop wil bereiken.

Ik ben Mildrith. Ik ben 19 jaar oud en ik woon in Boxtel. Tot een tijdje terug woonde ik net als alle andere jongeren op het terrein van De La Salle in Boxtel. Na veel overwonnen te hebben in mijn jeugd en veel dingen te hebben geprobeerd, kwam ik erachter dat mijn hart toch bij de jeugdzorg lag. Ik begon met een onbetaalde stage in gezonde levensstijl samen met mijn coach . Later ben ik dit gaan doen in combinatie met de opleiding helpende zorg en welzijn. Maar dit was voor mij geen succes.

In ​november kwam ik erachter dat ik in verwachting ben van een klein wondertje. Om ruimte te maken voor een babykamer moest ik mijn kledingkasten gaan uitzoeken en spullen weg gaan doen. Hierdoor kwam ik op het idee om een shop te openen waar ik mijn kleding een mooi nieuw tweede leven kon gaan geven, maar om ook andere jongeren te stimuleren hetzelfde te doen. Hierdoor ontstond Milly’s pop-up store! Door hard te werken en te laten zien dat je ergens echt voor wil gaan, krijg ik, na het grote succes van Milly’s pop-up store, nu een permanente winkel op het terrein.
 

Maar wat is Milly’s shop nu eigenlijk? Milly’s shop is een kledingwinkel maar ook een buurthuis voor jongeren waar ze terecht kunnen om leuke kleding uit te zoeken. Maar ook om gezellig samen met andere jongeren een spelletje te kunnen komen doen. Natuurlijk zijn alle jongeren van De La Salle welkom!

Wat ik belangrijk vind, is dat de jongeren een veilige plek hebben om samen te kunnen komen, waar ze buiten hun eigen groep, ook andere jongeren leren kennen en ze leren om op een goede manier iets te doen voor en met elkaar.

Omdat ik met de jongeren werk en zelf op het terrein heb gewoond, weet ik dat er jongeren op het terrein wonen die bijna niets hebben of geen veilige plek hebben gehad om in op te groeien. Daarom wilde ik graag een veilige plek creëren waar jongeren samen kunnen komen om iets te doen en iets leuks uit te zoeken voor bijvoorbeeld een feestje of gewoon omdat ze er zin in hebben. Maar ook omdat ik ze wil leren dat iets doen voor een ander niet slecht is en dat ze zichzelf daar beter door zullen voelen.

We zijn op zoek naar zoveel mogelijk leuke spullen die wij een 2e leven kunnen geven in Milly's shop. Denk hierbij aan kleding, boeken, sieraden, kledinghangers, toiletartikelen, ..., alles is welkom! Inzamelingen kunnen gebracht worden naar de receptie of naar het appartementencomplex. Mocht je twijfelen of iets bruikbaar is, neem dan vooral contact met mij op via Milly'sshop@koraal.nl Wij kijken uit naar jullie inzamelingen. Alle beetjes helpen!

Op woensdag 16 maart 2022 is de opening zijn van Milly’s shop! Milly’s shop bevindt zich in het gebouw de Schakel.

Terug naar het overzicht