Monsters en engerds bij Gastenhof!

28 oktober 2021

“Waar ik in de ochtend nog regiebehandelaar was van een groep kinderen, was ik in de avond ineens regiebehandelaar van een groep monsters! Van geschminkte doodshoofden tot een gevaarlijke tijger-look en van een akelige verwonding in het gezicht tot groene monsters; ik heb ze allemaal gezien. Alles werd uit de kast getrokken voor het thema Halloween!”

“Ook de pubers van de buurgroepen waren aanwezig. Enkelen hadden een ‘full face masker’. Dat vonden de kleinere kinderen natuurlijk heel erg eng. Waren ze eerst nog ‘stoere’ monsters, nu kropen ze weg achter mij om zich voor een ‘engerd’ te verstoppen. Vervolgens zijn we samen hand-in-hand naar de gemaskerde engerd gelopen."

“Wil jij misschien even je masker af doen”, vroeg ik. “Want deze kinderen zijn een beetje bang voor je.” Dat deed de engerd meteen. Wat volgde was een diepe zucht van opluchting: de engerd bleek gewoon een jongen te zijn! Daarna vonden alle kinderen het okee dat hij zijn masker weer zou opzetten. Even later zie ik op een afstandje hoe de kleine monstertjes de engerd uitdagen en heel hard “BOE” roepen! En deze engerd? Hij speelde het spelletje heel leuk mee en deed alsof hij zich dood schrok!”

“De kinderen hadden de avond van hun leven. En later bleek dat ze geen nachtmerries hebben gehad over gemaskerde engerds.”

Terug naar het overzicht