“Ik word nog elke keer geraakt door hoe ‘echt’ de jongeren zijn”

03 december 2021

“Ik ben als vrijwilliger verbonden aan de Schepenenstraat in Kerkrade. Een woongroep voor jongeren met een licht verstandelijke beperking. Ik heb me als vrijwilliger aangemeld, omdat ik graag iets voor de maatschappij wil betekenen. Daarnaast is het ondernemen van activiteiten met deze doelgroep gewoon heel erg leuk. Samen klussen, wandelen, spelletjes doen… soms zijn het kleine dingen die een glimlach op een gezicht laten verschijnen. En het mooie is dat ik daar zelf dan intens van kan meegenieten.”

Roger Kloprogge, vrijwilliger bij Koraal regio Parkstad.
 “Een tijdje geleden nam ik een paar jongeren van de groep mee naar het politiebureau. Laat mijn vrouw daar nou toevallig werken. En tjonge, wat hebben de jongeren genoten! Ze werden hartelijk ontvangen, kregen een uitgebreide rondleiding door het gebouw en mochten uiteenlopende gadgets mee naar huis nemen. Tijdens de middagpauze schoven we aan in het restaurant, waar we samen met de agenten een vorkje prikten. Kortom: het was een geslaagd uitstapje waar nog lang over na werd gepraat.”

“De politie is een onderwerp dat op de woongroep trouwens vaker ter sprake komt. Als de jongeren een vraag hebben, dan bel ik mijn vrouw tijdens haar dienst en krijgen we meteen antwoord. Ik kan je vertellen: de jongeren kunnen dergelijke spontane acties erg waarderen.”

“Puurheid, dat woord kenmerkt voor mij de jongeren van de Schepenenstraat. Ik kan echt geraakt worden door hoe ‘echt’ zij zijn. En dat zorgt er tegelijkertijd voor dat ik nooit met tegenzin naar de groep ga. Eerlijk gezegd is mijn leven door het vrijwilligerswerk een stukje leuker geworden. Als het aan mij ligt, blijf ik me nog heel lang inzetten voor deze jongeren.”

Terug naar het overzicht