Start 100 kilometer fietsen voor 100-jarig bestaan De La Salle

27 september 2021

Na weken trainen is het zo ver: 100 kilometer fietsen voor 100-jarig bestaan De La Salle. Vanmiddag zijn 10 jongeren van De La Salle en 14 begeleiders vertrokken naar Groesbeek. Ze werden uitgezwaaid door onder andere Hans Heesen (wethouder Financiën, Jeugdzorg, Onderwijs, Cultuur, Sport), die hen veel plezier en succes wenste. Komende dagen wordt er 100 kilometer gefietst voor het 100-jarig bestaan van De La Salle. Een spannende en sportieve gebeurtenis. De jongeren zijn er klaar voor!

Rik heeft er veel zin in. “Het is leuk om met de anderen te fietsen. Voor mij is fietsen heel rustgevend”, legt hij uit, “en ik kan mijn energie er in kwijt. Afgelopen week heb  ik nog getraind, dus dit gaat me zeker lukken.”

Ook Albergina en Bleislie hebben fanatiek getraind. ”Elke week zat ik op de fiets”, vertelt Albergina. “Soms fietste ik wel 50 of 70 kilometer. Met zijn allen fietsen is leuk en heel gezellig.“ Haar zus Bleislie is al even fanatiek en heeft tijdens Brabants Mooiste maar liefst 95 km gefietst. Helaas kan Bleislie niet meefietsen. “Ik heb een storing in mijn hoofd, waardoor mijn hersenen mijn benen tijdelijk niet goed aansturen. Maar ik ga toch mee. Ik ga de anderen aanmoedigen, samen met mijn ouders. En volgend jaar ga ik in Limburg de Amstel Gold Race fietsen!”

Programma

Vol goede moed zijn de deelnemers vandaag vertrokken naar de accommodatie in Groesbeek. Dinsdag fietsen ze een etappe van 40 km, waaronder de beroemde 7-heuvelenweg. Na een dagje rust fietsen de deelnemers donderdag de afsluitende etappe van 60 km van Groesbeek naar Boxtel.

Een feestelijk onthaal voor deze stoere bikkels

Donderdag 30 september worden de deelnemers rond 15.00 uur terug verwacht. Medewerkers en familie zijn van harte uitgenodigd hen met applaus, banners, spandoeken en muziek te onthalen. Uiteraard volgt een huldiging, een fotomoment en een speech!

Terug naar het overzicht