Strategisch partner van het Digital Health Center

19 september 2019

Als strategisch partner heeft Koraal een belangrijke rol in het doorontwikkelen van het Digital Health Center (DHC), de netwerkorganisatie die door collega-zorginstelling Pluryn in het leven is geroepen. Het DHC stimuleert eHealth-oplossingen, met name in de jeugdhulp en gehandicaptenzorg. Hoe? Bijvoorbeeld door te faciliteren dat kennis en ervaringen worden gedeeld met andere instellingen, kennisinstituten, fabrikanten, cliënten, leerlingen en verwanten. Het DHC leidt innovaties op het gebied van eHealth in goede banen en maakt inzichtelijk welke mogelijkheden er zijn om zorg en onderwijs verder te verbeteren.

“Koraal is zeker niet onbekend met het digitaal ondersteunen van cliënten en leerlingen”, vertelt Evelyn Croonen, programmamanager eHealth. “Zo gebruiken we al jaren apps bij het beantwoorden van de zorgvragen die cliënten en leerlingen aan ons stellen.” Ze benadrukt dat die vorm van ondersteuning slechts het topje van de ijsberg is: “De ontwikkelingen op het gebied van zorgtechnologie volgen zich in een razendsnel tempo op en de oplossingen  schieten als paddestoelen uit de grond. Het Digital Health Center informeert over innovaties, houdt het overzicht en adviseert bij het in gebruik nemen van oplossingen. Denk hierbij aan domotica, robotica, sensoren en virtual reality.”

Evelyn Croonen, programmamanager eHealth bij Koraal“Slimme eHealth-technologieën kunnen niet alleen het leven van onze cliënten en leerlingen verbeteren, maar bieden ook de mogelijkheid om het werk van onze medewerkers op de werkvloer te verlichten”, vervolgt Evelyn. “Zo kunnen sociale zorgrobots een maatje zijn voor cliënten met een verstandelijke beperking. Ze vervangen niet de reguliere zorg, maar vormen een aanvulling. In de praktijk kan deze extra ondersteuning een enorme boost geven aan hoe een cliënt in zijn vel zit.”Meer weten?
Neem eens een kijkje op www.digitalhealthcenter.nl

Voorbeelden
Hieronder vind je enkele voorbeelden van hoe eHealth kan worden toegepast in jeugdhulp, gehandicaptenzorg en onderwijs. Klik op de blokken om naar de website van de betreffende fabrikant te gaan...

Terug naar het overzicht